Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια της Cyta απο το Υπουργικό

Το Υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο ρυθμίζει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, μετά την ιδιωτικοποίησή της.

Παράλληλα, το Υπουργικό ψήφισε νομοσχέδιο που ρυθμίζει την δυνατότητα παρέμβασης του κράτους στις τηλεπικοινωνίες για λόγους ασφάλειας ακόμα και μετά την εξεύρεση επενδυτή.

Η Κυβέρνηση διασφαλίζει

με απόλυτο τρόπο τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της Cyta και ρυθμίζει τις δυνατότητες παρέμβασης του κράτους για σκοπούς εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνεδρίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης πως, το Υπουργικό ανοίγει τον δρόμο στη Βουλή να εξετάσει την ίδρυση εταιρείας η οποία στο αρχικό στάδιο θα ανήκει στο κράτος με την προοπτική της έλευσης στρατηγικού επενδυτή για απαλλαγή από τα κρατικά βαρίδια.

«Το κράτος θα διατηρήσει σημαντική συμμετοχή ακόμα και μετά την έλευση στρατηγικού επενδυτή».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο αλλά και πλαίσιο κανονισμών, το οποίο διασφαλίζει με ένα τρόπο απόλυτο και ξεκάθαρο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση αποκρατικοποίησης της Cyta», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε, «μισθοί, συντάξεις, μονιμότητα, προοπτικές ανέλιξης και συλλογική σύμβαση είναι διά νόμου και σε κάθε περίπτωση διασφαλισμένες.

Τέλος, ο Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε δεν είναι σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της Cyta.

«Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους, έχουμε διασφαλίσει τους εργαζομένους και προβλέπουμε στην κοινοβουλευτική διαδικασία». Όμως έχουμε αντιδράσει, επαναλαμβάνω, ή τοποθετηθεί με τις πράξεις μας εμμένοντας στην οδό του εκσυγχρονισμού και των αλλαγών διασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλα όσα πρέπει να διασφαλιστούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση στρατηγικού επενδυτή αναμένεται στα τέλη του 2016.

Η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το νομοσχέδιο προνοεί πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, έντονη είναι η αντiδραση των εκπροσώπων των συντεχνιών της Αρχής.

Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 14 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα