Ψάχνει τον τρόπο ο κόουτς

ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο Πέδρο Εμάνουελ έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω στο πλάνο που ετοιμάζει για να ακολουθήσουν οι παίκτες του στην «Μπασκέλ Αρένα»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Απόλλωνα για τον επαναληπτικό της Πέμπτης στο Μπακού. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού έχουν ακόμα δύο προπονήσεις επί κυπριακού εδάφους και την Τετάρτη το πρωί θα μπουν στο αεροπλάνο για το Αζερμπαϊτζάν. Ο Πέδρο Εμάνουελ έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω στο πλάνο που ετοιμάζει για να ακολουθήσουν οι παίκτες του στην «Μπασκέλ Αρένα», το οποίο περιλαμβάνει τρόπους για να έρθει το γκολ

αλλά και για να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα η εστία του Βάλε.

Ο Απόλλωνας για να προκριθεί στα play off της διοργάνωσης θα πρέπει απαραίτητα να σκοράρει. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο βασικό για τον αγώνα της Πέμπτης. Ακόμα και την τέλεια άμυνα να παίξει, ακόμα και αν δεν του κάνουν την παραμικρή φάση οι Αζέροι, αν δεν σκοράρει θα αποκλειστεί. Έτσι ο Πέδρο Εμάνουελ ετοιμάζει την τακτική του, με σκοπό ο Απόλλωνας να είναι απειλητικός στο Μπακού και να δημιουργήσει τις φάσεις που θα του φέρουν τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Πορτογάλος τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας περιμένει από όλους όσοι θα αγωνιστούν να έχουν καθαρό μυαλό, έτσι ώστε να τελειώσουν όπως πρέπει τις φάσεις που θα δημιουργηθούν. Σίγουρα οι Κολοκούδιας και Παπουλής είναι οι πιο πιθανοί εκτελεστές, αφού έχουν σημειώσει τα 5 από τα 9 «κυανόλευκα» τέρματα μέχρι τώρα, όμως και οι Πέδρο, Ντα Σίλβα, Γκίε, Τουράμ θα έχουν την ίδια αποστολή.

Σωστή αμυντική λειτουργία
Το γκολ είναι ο νούμερο ένα στόχος. Όμως υπάρχει και δεύτερος εξίσου σημαντικός, και είναι η σωστή αμυντική λειτουργία. Αν οι «κυανόλευκοι» καταφέρουν να μην επιτρέψουν στους Αζέρους να κάνουν φάσεις, αν κρατήσουν το μηδέν για 5ο παιγνίδι στα 6 ευρωπαϊκά, τότε θα έχουν κάνει πολύ αποφασιστικό βήμα για να βρεθούν στον επόμενο γύρο. Και κακά τα ψέματα, στον πρώτο αγώνα την περασμένη εβδομάδα, η μεσοαμυντική λειτουργία ήταν αυτή που δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα ο Βάλε να βρεθεί απέναντι από τους αντίπαλους επιθετικούς σε αρκετές περιπτώσεις. Ο κ. Εμάνουελ δουλεύει πολύ με τους παίκτες του, έτσι ώστε να βρουν την ισορροπία τους και να έχουν καλή αμυντική οργάνωση σε όλο τον αγώνα.

Βάρος και στην ψυχολογία
Πέρα από αυτά, ο προπονητής του Απόλλωνα δουλεύει πάρα πολύ και στον τομέα ψυχολογίας. Ξέρει πολύ καλά ότι οι παίκτες του θα βρουν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ένα πολύ άσχημο κλίμα και θέλει να μείνουν ανεπηρέαστοι. Αν οι «κυανόλευκοι», ειδικά στο ξεκίνημα δείξουν στους αντιπάλους τους αποφασιστικότητα, πάθος και καθόλου επηρεασμό από την ατμόσφαιρα, αυτό θα λειτουργήσει υπέρ τους και θα αντιστρέψουν τα δεδομένα. Για να λειτουργήσει ένα πλάνο, για να βγει η τακτική ενός προπονητή, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν καθαρό μυαλό και αυτό θα συμβεί μόνο αν διατηρήσουν την ηρεμία τους και δεν επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα.

Ξεκαθαρίζει το πλάνο
Στις δύο τελευταίες προπονήσεις που έχουν απομείνει επί κυπριακού εδάφους, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οριστικά οι σκέψεις του κ. Εμάνουελ ως προς το ποιοι θα ξεκινήσουν τον αγώνα και ποια θα είναι η τακτική του Απόλλωνα. Από ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα, οι αρχικές εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθούν και ο Στογιάνοβιτς θα χάσει και την αναμέτρηση της Πέμπτης. Θυμίζουμε ότι εκτός πλάνων είναι οι Μερκής, Βασιλείου και Κυριάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα