Πρύτανης ΠΚ: Η Αργεντούλα Ιωάννου ψεύδεται

"Η Aργεντούλα Ιωάννου ψεύδεται", είναι η σαφής και ξεκάθαρη απάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, στην ανοικτή επιστολή που του απευθύνει η κα Αργεντούλα Ιωάννου.

Ο Πρύτανης απαντά σημείο προς σημείο στην κα Ιωάννου με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο.

Διαβάστε σχετικά: Ανοιχτή Επιστολή στον Χριστοφίδη από Αργεντούλα Ιωάννου

Σύμφωνα με τον Πρύτανη :

Η κα Ιωάννου προέβη σε τρεις αντικρουόμενες γνωματεύσεις επί του ιδίου ζητήματοςΗ απόφαση για το πως
θα προχωρούσε το Πανεπιστήμιο στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο αναφέρει στην επιστολή της η κα Ιωάννου, λήφθηκε με ψήφους 10-1, άρα ήταν σχεδόν ομόφωνη. Ο Γενικός Ελεγκτής έχει πλέον στα χέρια του όλα τα στοιχεία και όλες τις γνωματεύσεις, έτσι ώστε να μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει μόνος του για το τι ακριβώς συμβαίνει με την κα Ιωάννου στη συγκεκριμένη υπόθεσηΟυδέποτε ζήτησε ο Πρύτανης από την κα Ιωάννου να αλλάξει οτιδήποτε σε σχέση με την τοποθέτησή της για το ζήτημα αυτόΗ συγκεκριμένη προσφορά πέρασε μέσα από όλες τις διαφανείς διαδικασίες και όλα αυτά έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Ελεγκτή Το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Προσφορών και Οικονομικών, στο οποίο δεν συμμετέχει ο Πρύτανης και μετά από αίτημα του Προέδρου του εν λόγω Συμβουλίου, τέθηκε ενώπιον της ολομέλειας του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, όπου ο Πρύτανης κατέχει μια μόνο από τις 11 συνολικά ψήφους. Δεν συνάντησε ποτέ ο Πρύτανης την εταιρεία για το θέμα αυτό, όπως ισχυρίζεται η κα Ιωάννου. Οι διαβουλεύσεις γίνονταν από λειτουργούς του Πανεπιστημίου σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Όλα τα στοιχεία πλέον έχουν υποβληθεί και στην Επιτροπή Παιδείας της ΒουλήςΔεν υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα πλέον από πλευράς πανεπιστημίου σε σχέση με επίδωση εγγράφων ή στοιχείων είτε στην επ. Παιδείας είτε στον Γενικό ΕλεγκτήΟι άδειες που είχαν αγοραστεί σε πρώτο στάδιο ήταν 4000 ενώ το πανεπιστήμιο από ένα σημείο και μετά είχε περισσότερους φοιτητές από αυτό τον αριθμό. Να υποθέσω ότι η κα Ιωάννου θα ήθελε να παραβιάσουμε τους όρους του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία παράνομα; Η αγορά νέων αδειών χρήσης λογισμικού την οποία επικαλείται η κα Ιωάννου έγινε με καλύτερες τιμές από ότι η αρχική του 2004

Σε κάθε περίπτωση ο Πρύτανης αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, ενδεχομένως να προβεί και σε δημοσιοποίηση σημείων από πρακτικά και σχετικές γνωματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα