Προβληματισμός Αστυνομίας για διαρροή πληροφοριών

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της αστυνομίας, για τις διαρροές πληροφοριών, σε σχέση με εγκληματική ενέργεια, την οποία σχεδίαζαν να εκτελέσουν πληρωμένοι δολοφόνοι από τη Σερβία, στην Κύπρο.

Το μήνυμα της Ιντερπόλ, διαβιβάστηκε στις Κυπριακές αρχές περί τα τέλη Μαρτίου, με το αρμόδιο τμήμα να αποστέλλει τις πληροφορίες για την κάθοδο πληρωμένων δολοφόνων από την Σερβία, σε συγκεκριμένο τμήμα του αρχηγείου αστυνομίας.

Όπως

αναφέρουν πληροφορίες από κύκλους της αστυνομίας, το μήνυμα αξιολογήθηκε από το εν λόγω τμήμα με αποτέλεσμα να καθοριστούν συγκεκριμένες ενέργειες διερεύνησης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι μέσα από τα στοιχεία που στάλθηκαν από την Ιντερπόλ, η Κυπριακή αστυνομία θα μπορούσε να προχωρήσει σε διερεύνηση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος εάν όχι και φόνου.

Στο μήνυμα αναφερόταν συγκεκριμένη κατεύθυνση ως προς τους μεσάζοντες και τους εντολοδόχους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ενημερώθηκε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης, στην οποία διακινήθηκαν οι επίδοξοι εκτελεστές ευελπιστώντας να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Το γεγονός ότι υπήρξε διαρροή πληροφοριών προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα τη ματαίωση των φονικών πλάνων, έχει προκαλέσει εκ νέου πονοκέφαλο στο αρχηγείο αστυνομίας με αποτέλεσμα να ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τα εμπλεκόμενα τμήματα.

Από τη μια υπάρχει ικανοποίηση που ουσιαστικά απετράπη η σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια και από την άλλη προβληματισμός για την εκ νέου διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήνυμα της Ιντερπόλ για την κάθοδο Σέρβων εκτελεστών μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, δόθηκε και στις αρχές του ψευδοκράτους, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για πιθανή διαρροή πληροφοριών και από τις κατοχικές αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίδοξοι εκτελεστές, ανακόπηκαν από ψευδοαστυνομικούς σε οδόφραγμα στην προσπάθεια τους να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Ελέγχθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο πέτυχαν αργότερα είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής δημοκρατίας, από μη ελεγχόμενη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα