Προβλήματα στις συζητήσεις Ελλάδας - Brussels Group

Προβλήματα φαίνεται να παρουσιάζονται στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ομάδα των Βρυξελλών, με αντικείμενο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους και η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα.

Πηγές από τις Βρυξέλλες τονίζουν ότι πρέπει ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά και στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα

πρέπει να προετοιμάσει τον συνολικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, κατά τρόπο που να πείθει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Το θέμα της λίστας θα τεθεί στο επίκεντρο αυριανής συνεδρίας του EuroWorking Group.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν πάντως χθες ότι το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Επίσης, διαβεβαίωναν ότι οι μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Το απόγευμα (19:00) της Κυριακής συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα