Προβλήματα με το κυνήγι αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα

Προβληματική φαίνεται πως ήταν η χθεσινή πρώτη μέρα της καλοκαιρινής κυνηγετικής περιόδου στα κατεχόμενα με τραυματισμούς αλλά και πυρκαγιές.

Οι τ/κ εφημερίδες ασχολούνται επίσης με τον τουρισμό, την εφαρμογή του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους, τις αντιδράσεις για τη μεταφορά και ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Προβληματικά άρχισε η κυνηγετική περίοδος» γράφει ότι εκτός από τον τραυματισμό του 16χρονου, προκλήθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της Καρπασίας, ένας κυνηγός

λιποθύμησε και έπεσε από λόφο και σε πορτοκαλεώνα κατά λάθος πυροβόλησαν κυνηγοί μικρά τρυγόνια στη φωλιά τους. Αλλού γράφει ότι λόγω του μπαϊραμιού, Γιορτή των Θυσιών, τα πεντάστερα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα είναι υπερπλήρη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με βάση τα στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού» η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων τον Ιούλιο έφθασε το 75,1% και ήταν η καλύτερη επίδοση τα τελευταία έξι χρόνια.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αμάν κυνηγέ μην με χτυπάς» γράφει ότι χθες, πρώτη μέρα του κυνηγιού ένας 16χρονος πυροβολήθηκε κατά λάθος στα Καζιβερά ενώ τάιζε τα ζώα σε μια φάρμα και αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση, νοσηλεύεται στην εντατική. Αλλού γράφει ότι 35 εκτάρια γης με δέντρα κάηκαν από φωτιά στην περιοχή Κώμη Κεπήρ – Επτακώμη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία El Sen (υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού») άσκησε κριτική στον «υπουργό οικονομίας και ενέργειας» για τις δηλώσεις του για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Θα αυξηθούν οι κλίνες» γράφει ότι ο «υπουργός τουρισμού» δήλωσε πως με την οικονομική στήριξη σε τουριστικούς φορείς θα αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και με την συνεργασία των πρακτόρων θα αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις. Αλλού γράφει ότι δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά κοντά στην Κώμη Κεπήρ που έκανε στάχτη το διπλανό δάσος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δολοφονία γνωστού τηλεπαρουσιαστή στην Τουρκία από ένα μοντέλο, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Στον ύπνο και η κυβέρνηση και το πρωτόκολλο» γράφει ότι και αυτή η «κυβέρνηση», όπως και οι άλλες, δεν έχει προωθήσει τις αλλαγές που περιλαμβάνει το οικονομικό πρωτόκολλο 2016-2018 και έτσι τα χρήματα για δωρεές και δάνεια από την Τουρκία δεν έχουν ακόμη δοθεί στο ψευδοκράτος. Αλλού αναφέρεται στον τυφώνα που χτύπησε το Τέξας των ΗΠΑ και δημοσιεύει φωτογραφία από έναν δρόμο με πεσμένα δέντρα και ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέο οδικό ατύχημα κοντά στην Κερύνεια και γράφει ότι ο οδηγός του φορτηγού δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κρίμα αυτά τα δάση» αναφέρεται στην πυρκαγιά που έκαψε το δάσος μεταξύ Κώμη Κεπήρ και Επτακώμη και γράφει ότι προκλήθηκε επειδή ένας κυνηγός που κυνηγούσε στην περιοχή πέταξε το πούρο του στο έδαφος χωρίς να το σβήσει. Αλλού αναφέρει ότι ο πρώην Τούρκος Υπουργός, Εγκεμέν Μπαγίς, που ήρθε πρόσφατα στα κατεχόμενα με τον ιδιοκτήτη του πανεπιστημίου Αϊντίν στην Τουρκία, πιέζει για να δοθεί άδεια λειτουργίας σε ομώνυμο πανεπιστήμιο και στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά τη δημοσίευση χθες ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στην παραλία της Δερύνειας στην Αμμόχωστο σε δημοσιογράφο της εφημερίδας για να κάνει ρεπορτάζ, πολλοί πολίτες πήραν τηλέφωνο στα γραφεία τους, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος ούτε σε αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα