Πρωτοβουλίες στήριξης της Ελλάδας ζητεί ο Συλλούρης

Πρωτοβουλίες από πλευράς Κύπρου για στήριξη της Ελλάδας στην Ευρώπη, ζήτησε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, κάνοντας λόγο για ανάγκη τολμηρής μείωσης του ελληνικού χρέους και μιας έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη,

«επιβάλλεται να εδραιωθεί η ενότητα, η ομοψυχία και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στην Αθήνα προκειμένου να παρθούν τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν οι στιγμές».

«Η Κύπρος τώρα παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή χρειάζεται να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη της Ελλάδας στην Ευρώπη», ανέφερε, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα και η κατάσταση οριακή».

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, «οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να δώσουν στην Ελλάδα μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία και να προχωρήσουν σε μια τολμηρή μείωση του ελληνικού χρέους».

Ας δούμε την πραγματικότητα, είπε, «ανεξάρτητα οποιασδήποτε προσέγγισης ή φιλοσοφίας το μέγα θέμα της Ελλάδας είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο». Δεν είναι, πρόσθεσε, «με την τιμωρία των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα που θα μετατραπεί το χρέος σε βιώσιμο».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα