Πρωτοποριακή καμπάνια ΔΗΚΟ: "Change-Γίνε η αλλαγή που ζητάς"

Πρωτοποριακή δράση με την ονομασία «Change: Γίνε η αλλαγή που ζητάς», ξεκίνησε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), ζητώντας την άποψη των πολιτών για προτάσεις του κόμματος.

Σε δήλωσή του για τη δράση αυτή, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί και τα κόμματα «μιλάμε συνέχεια για τους πολίτες, αλλά δεν ακούμε τους πολίτες».

«Τουλάχιστον

όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό εμείς στο ΔΗΚΟ θέλουμε να το αλλάξουμε. Θέλουμε να ακούσουμε, πιο πολύ και πιο άμεσα, τον κάθε ένα, την κάθε μία από εμάς, τον κάθε πολίτη. Θέλουμε να ακούσουμε ειδικά τους πολίτες που νοιώθουν απογοητευμένοι, που νοιώθουν αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και που δεν συμμετέχουν, πλέον», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη, οργανωμένη προσπάθεια για να πλησιάσουν και να ακούσουν τους πολίτες, πηγαίνοντας κοντά τους, ζητώντας την άποψη τους για προτάσεις του ΔΗΚΟ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

«Ακριβώς, γι` αυτό το λόγο, δώσαμε στην προσπάθεια μας την ονομασία «Change: Γίνε η αλλαγή που ζητάς». Ομάδες εθελοντών και εθελοντριών του ΔΗΚΟ ξεκίνησαν να επισκέπτονται δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς και καφετέριες σε ολόκληρη την Κύπρο, ζητώντας ένα λεπτό από το χρόνο όσων βρίσκονται εκεί, προκειμένου να απαντήσουν ηλεκτρονικά, σε ειδικό tablet, αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις μας. Είναι πολύ απλό και πολύ γρήγορο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι με αυτή την πρωτοποριακή δράση θέτουν απευθείας στην κρίση των πολιτών ένα μέρος από προτάσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ουσιαστικά στην πολιτική ζωή, που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και που δίνουν κίνητρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Η προσπάθεια μας αυτή θα συνεχιστεί, τμηματικά, για όλες τις προτάσεις του ΔΗΚΟ. Θέλω, λοιπόν, να καλέσω όσες και όσους βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες σε χώρους που θα επισκεφθούν οι εθελοντές και οι εθελόντριες μας και τους ζητηθεί να πάρουν μέρος στην προσπάθεια αυτή, να το πράξουν. Να αφιερώσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους για να μας πουν τι εκείνοι πιστεύουν. Να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους, ώστε να οδηγηθούμε στις πιο σωστές αποφάσεις. Να γίνουν η αλλαγή που ζητούν. Δική μας υποχρέωση είναι να ακούσουμε τις απόψεις τους και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των προτάσεων με τις οποίες θα συμφωνήσει η πλειοψηφία των πολιτών», πρόσθεσε.

Το ΔΗΚΟ, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνει ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή, που είναι απαραίτητη για τα κόμματα και την πολιτική ζωή της Κύπρου.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι οι πολίτες όταν ακούν σκάνδαλα τύπου Focus γυρίζουν την πλάτη και στο πολιτικό σύστημα και ευρέως στα κόμματα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «και εμείς φωνάζουμε μαζί με τους πολίτες για την Focus, γιατί, ακριβώς, θεωρούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό σκάνδαλο και ακόμα πιο σοβαρό το γεγονός ότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα σε σχέση με τη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου».

«Είναι γι` αυτό ακριβώς το λόγο που εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε άμεσα στους πολίτες για να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις σε ό,τι αφορά φυσικά δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί ο κάθε πολίτης να μας πει άμεσα κατά πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί με δικές μας εισηγήσεις. Για παράδειγμα εισηγούμαστε την πλήρη απαγόρευση και ποινικοποίηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από ιδιωτικές συνεισφορές. Να δοθεί το δικαίωμα, πολίτες να μαζέψουν υπογραφές και όταν μαζέψουν 5.000 υπογραφές να δικαιούνται να καταθέσουν πρόταση νόμου στην Βουλή. Να μπορεί στη Βουλή, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή πολιτών, όπως έχουμε επιτροπή παιδείας, υγείας, άμυνας, έτσι ώστε πολίτες να μπορούν στη Βουλή να συζητούν ζητήματα που τους αφορούν. Να έχουν, δηλαδή, οι πολίτες φωνή στη Βουλή των Αντιπροσώπων», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι όταν τους απαντήσουν, αυτά τα στοιχεία θα τα συλλέξει το κόμμα για να δουν πώς ακριβώς θα προχωρήσουν στην αξιοποίηση και υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

«Δεν θα κρατήσουμε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα. Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις και όχι τα προσωπικά δεδομένα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα