Πρώτη καταδίκη στην Τουρκία σε υπόθεση σχετικά με τους σεισμούς του 2023

Ένας Τούρκος εργολάβος μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην Ούρφα στους φονικούς σεισμούς του 2023 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 ετών, 1 μήνα και 15 ημερών. Στα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας έχασαν συνολικά της ζωή τους 34 άνθρωποι.

Η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ» μεταδίδει την πληροφορία ότι εκδόθηκε η πρώτη καταδίκη για υπόθεση που αφορά τους υπεύθυνους των κτιρίων κατέρρευσαν στους περσινούς φονικούς σεισμούς.

Ο εργολάβος της πολυκατοικίας στην Ούρφα όπου 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν καταδικάστηκε σε 18 χρόνια, 1 μήνα και 15 ημέρες φυλάκιση.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη σε υπόθεση που αφορά κτίρια που κατέρρευσαν κατά τους σεισμούς.

Οι δικηγόροι της υπεράσπισης δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την ετυμηγορία και αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι οι πελάτες τους έχασαν επίσης το γιο τους στα ερείπια της ίδιας πολυκατοικίας και υπέστησαν ζημιές.

Ο εισαγγελέας, από την άλλη πλευρά, στην εισήγησή του, δήλωσε ότι διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας και κρίθηκε υπεύθυνος.

Με ομόφωνη απόφαση, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 21 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της «πρόκλησης θανάτου και τραυματισμού περισσότερων του ενός ατόμου με συνειδητή αμέλεια».

Λόγω του γεγονότος ότι έχασε τον ίδιο του το γιο στο εν λόγω κτίριο, η ποινή μειώθηκε κατά 1/6 και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια, 1 μήνα και 15 ημέρες φυλάκιση.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα