Πρόταση «βόμβα» Γενικού Ελεγκτή για τον ΟΣΕΛ

Απόφαση «καταλύτης» φαίνεται ότι ήταν η καταδίκη του του προέδρου και του αντιπροέδρου της εταιρείας των αστικών λεωφορείων Λευκωσίας σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να εισηγείται στο Υπουργείο Μεταφορών τη διακοπή της μεταξύ τους σύμβαση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο κ. Μιχαηλίδης με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκο Μιχαηλίδη, ζητά να σταματήσει η χορηγία περίπου €4 εκ., χαρακτηρίζοντάς την ως «υπερπληρωμή» προς την εταιρία από το κράτος, ενώ προτείνει το άνοιγμα των αστικών συγκοινωνιών

και σε άλλους ανάδοχους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οι εισηγήσεις του υποβάλλονται επειδή μετά την καταδίκη των δύο μετόχων του ΟΣΕΛ, έχει χαθεί η αξιοπιστία της εταιρείας, όπως αυτή απαιτείται από τη νομοθεσία. Στην επιστολή ημερομηνίας 9/9/2017 με την ένδειξη «κατεπείγουσα», αναφέρονται και τα εξής:

(α) Η πιο πάνω απόφαση του Δικαστηρίου (καταδίκης των Ιορδάνη Ιορδάνους και Κυριάκου Κυριάκου) αφορούσε την έκδοση τιμολογίων για εφοδιασμό λεωφορείων με καύσιμο, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί τέτοιος εφοδιασμός, με σκοπό την αύξηση του κόστους της υπηρεσίας και κατ΄ επέκταση του ύψους της Κυβερνητικής Συνεισφοράς.

Η απόφαση αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς καταχώρησης από αξιωματούχους εταιρείας και της απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

(β) Σημειώνουμε, για να δοθεί ολοκληρωμένη εικόνα, ότι για τον ίδιο Ανάδοχο, μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Αστυνομία το 2012, βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων που, μεταξύ άλλων, αφορούν την έκδοση επιταγών στα ονόματα οκτώ διευθυντών και τήρηση ψευδών λογαριασμών, για τα οποία τον Νοέμβριο 2015 διατυπώθηκαν εναντίον τους κατηγορίες για τα πιο κάτω αδικήματα:

- Συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, άρθρο 371 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154), συνωμοσία για καταδολίευση, άρθρο 302 του Κεφ. 154, πλαστογραφία, άρθρο 331,333 του Κεφ. 154, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, άρθρο 297, 298, του Κεφ. 154, τήρηση ψευδών λογαριασμών, άρθρο 311 του Κεφ. 154 καθώς και αδικήματα του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Ν. 188(Ι)/2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα