Προστασία παιδιών από κάθε είδους κακοποίηση

Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών είναι αναμφισβήτητα μια από τις ειδεχθέστερες εγκληματικές συμπεριφορές και προκαλεί έντονα συναισθήματα ντροπής και οργής στην κοινή γνώμη.

Με αφορμή πρόσφατη δημοσίευση περιστατικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο Οργανισμός HFC “Hope for Children” UNCRC Policy Center θέλει να εκφράσει για άλλη μια φορά τη λύπη του και να τονίσει την άμεση ανάγκη εφαρμογής μέτρων και πρακτικών που να προλαβαίνουν παρόμοια περιστατικά και να προωθούν την ενημέρωση ενηλίκων και ανηλίκων στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το γεγονός ότι η σεξουαλική

κακοποίηση και εκμετάλλευση έχει ως στόχο τα παιδιά – τα οποία θα έπρεπε να τυγχάνουν προστασίας και φροντίδας από το περιβάλλον τους – καθιστά όλους εμάς τους ενήλικες υπεύθυνους για την προώθηση της πρόληψης της βίας, την προστασία των παιδιών, τη δίωξη (prosecution) των δραστών και τη συμμετοχή (participation) των παιδιών στα θέματα που τα αφορούν.

Τόσο μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον όσο και μέσα από το σχολείο, με την κατάλληλη εκπαίδευση το παιδί μπορεί να μάθει να αυτοπροστατεύεται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα