Προστασία Δεδομένων: Διεξαγωγή ηλεκτρονικού διαγωνισμού

Διεξαγωγή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για ενημέρωση και αναγνώριση προσωπικών δεδομένων από το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε και περιγράφει ένα άτομο όπως για παράδειγμα τα στοιχεία αναγνώρισης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοιζίδου Νικολαίδου ανέφερε πως ο διαγωνισμός αποτελείται από δέκα ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων ενώ το δώρο που θα δοθεί είναι ένα tablet

Samsung Galaxy.

O διαγωνισμός έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Προστασίας Δεδομένων www.dataprotection.gov.cy.

Μεταξύ άλλων η κ. Νικολαίδου ανέφερε πως «Δεν συνειδητοποιούμε τους κινδύνους όταν ανεβάζουμε προσωπικά δεδομένα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών παιδιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Νικολαίδου ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Τέλος, δήλωσε πως το Γραφείο Προστασίας Δεδομένων, διοργανώνει εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης των προσωπικών δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα