Προσπάθησε να ταξιδέψει με κλοπιμαία ταυτότητα – Χειροπέδες σε αιτητή ασύλου

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν την Κυριακή, μέλη της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Πάφου, παρουσιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου δύο πρόσωπα με σκοπό να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, το πρώτο πρόσωπο παρουσίασε διαβατήριο

Ευρωπαϊκής χώρας και όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν γνήσιο.

Ανακρινόμενο το πιο πάνω πρόσωπο, φέρεται να παραδέχθηκε ότι το εν λόγω διαβατήριο δεν είναι γνήσιο ενώ ανέφερε και τα πραγματικά του στοιχεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος, όπως ανέφερε στους ανακριτές, εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 30χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Το δεύτερο πρόσωπο, παρουσίασε στα μέλη της Αστυνομίας ταυτότητα Ευρωπαϊκής χώρας, η οποία κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν καταχωρημένη ως απολεσθείσα ή κλοπιμαία.

Ανακρινόμενο το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ταυτότητα δεν του ανήκε και παρουσίασε τα πραγματικά του στοιχεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, ηλικίας 29 ετών.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αιτητή πολιτικού ασύλου, ενώ από περαιτέρω έλεγχο μέσω της Ιντερπόλ, διαπιστώθηκε ότι η ευρωπαϊκή ταυτότητα που παρουσίασε ο 29χρονος είναι καταχωρημένη ως κλοπιμαία από τον Φεβρουάριο του 2023. Ακολούθως, ο 29χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Τα ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Χειροπέδες σε 33χρονο - Έκλεψε από κατάστημα ηλεκτρονικά αντικείμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα