Προσπάθειες να μεταφερθούν από το Πουρνάρα οι ασυνόδευτοι ανήλικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφάσεις που αποσκοπούν στη μείωση της έντασης στο Κέντρο πρώτης φιλοξενίας «Πουρνάρα» έλαβαν οι αρμόδιες Αρχές.  Υπουργείο Εσωτερικών, Αστυνομία και Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας μετά από διαδοχικές  συσκέψεις αναμένεται να λάβουν δραστικά μέτρα για την μείωση των επεισοδίων βίας στο κέντρο και την προστασία των διαμενόντων.  


«Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπουργείων για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα και ολοένα αυξανόμενο δυστυχώς… Δεν είναι ο στόχος μας και ο σκοπός μας να κάνουμε την Κύπρο

χώρο δημιουργίας πρόσθετων μέτρων φιλοξενίας, επαναλαμβάνω ότι ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος είναι να περιορίσουμε τις ροές από την πράσινη γραμμή και να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των επιστροφών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Από την άλλη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου το Υπουργείου,Λοίζος Μιχαήλ είπε πως «έχουμε προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με την Αστυνομία ούτως ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον έλεγχο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του κέντρου πρώτης διαμονής… θα καταβληθεί προσπάθεια το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανά εθνικότητα των διαμενόντων» .

Στόχος είναι να κλείσουν οι όποιες τρύπες βρίσκονται στην περίφραξη του Κέντρου ενώ θα εγκατασταθούν και κάμερες.  

«θα αυξηθεί και η αστυνομική παρουσία στον χώρο για να υπάρχει καλύτερη εποπτεία και βεβαίως αμεσότερη παρέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται», είπε ο κος Μιχαήλ.

Μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο αποτελεί η επιτήρηση και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.
Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις μετά την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν 15χρονος μαχαίρωσε 17χρονο ομοεθνή του.

Ο 15χρονος είναι άφαντος για τρίτη ημέρα με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του.  Λύση στο πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά αναμένεται να δώσει το Υφυπουργείο κοινωνικής πρόνοιας .

«θα γίνει προσπάθεια τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαμένουν στο κέντρο να μεταφερθούν και οι οποίοι βεβαίως είναι υπό την ευθύνη των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας να μετακινηθούν από το κέντρο», δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο κος  Μιχαήλ.

Ο χώρος έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενεί περίπου 700 άτομα, ενώ τώρα διαμένουν εκεί γύρω στους 2.250 μετανάστες.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσπάθειες, Πουρνάρα, ΒΙΝΤΕΟ,prospatheies, pournara, vinteo