Προσωπικοί Ιατροί χρέωναν το ΓεΣΥ χωρίς να βλέπουν ασθενείς – Τι λέει ο ΟΑΥ

Με αφορμή τις περιπτώσεις Προσωπικών Ιατρών του ΓΕΣΥ οι οποίοι  χρέωναν το Σύστημα χωρίς να βλέπουν ασθενείς, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΟΑΥ, αυτή είναι μια καθαρή παρανομία. Είπε ότι, «χωρίς να το δικαιολογώ, οπωσδήποτε δεν το δικαιολογώ αλλά για να πούμε την αλήθεια σε όλους τους τομείς αυτά τα φαινόμενα είναι μια πραγματικότητα, δηλαδή του φαινόμενο του να μπει κάποιος σε πειρασμό και να εξαπατήσει το σύστημα ή τους κανόνες.

Γι' αυτό πρέπει να μπαίνουν

οι μηχανισμοί, εδώ είναι η ευθύνη του οργανισμού ώστε να αποτρέπει ή να αποθαρρύνει αυτούς τους ανθρώπους να μπουν σε αυτό το πειρασμό.

Αλλά από τη στιγμή που έχουν μπει σε αυτή την πράξη, αντιλαμβάνεστε ότι από τη στιγμή που εντοπιστούν θα βρουν την πόρτα της εξόδου».

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «στάλθηκαν από τον οργανισμό 250 επιστολές σε προσωπικούς ιατρούς όσον αφορά διευκρινήσεις για τον μεγάλο αριθμό παραπεμπτικών αλλά και σε ειδικούς γιατρούς οι οποίοι δήλωσαν ότι εργάστηκαν μέσα σε μια μέρα πάνω από δεκατέσσερις ώρες, που αυτό είναι μια παράξενη συμπεριφορά. Δε σημαίνει κατά ανάγκη ότι έχουν παραβεί τους κανόνες του συστήματος, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Για αυτό στέλνονται επιστολές ζητούνται διευκρινήσεις, αυτό απαιτεί και το Διοικητικό δίκαιο. Αν έχει κάποια δικαιολογία καλώς, αλλιώς προχωρούμε με την επιβολή ποινών».

Όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους, δήλωσε πως «Οι επιτόπιοι έλεγχοι μας απασχολούν, έχουμε μια πολύ μικρή ομάδα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επιτόπιους ελέγχους σε μεγάλη κλίμακα. Κάναμε κάποιους αλλά θα έλεγα ότι είναι σε νηπιακό στάδιο.

Αυτό που είναι στο πλάνο του οργανισμού είναι να μπούμε σε μια συνεργασία με εξειδικευμένο οργανισμό/εταιρεία που θα έχει το προσωπικό για να πάει επιτόπου να κάνει τους ελέγχους».

Τέλος, για το γεγονός αυτό διευκρίνισε ότι «Είναι μεν μια παρανομία η οποία πρέπει να τιμωρηθεί, όμως δεν έχουν φύγει περισσότερα λεφτά από το Γενικό Σύστημα Υγείας, δεν πληρώσαμε περισσότερα από αυτά που θα πληρώναμε, απλώς αντί να τα πάρει κάποιος που έχει δουλέψει τίμια τα πήρε κάποιος άλλος».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα