Προσοχή στις σχολές-μαϊμού εκπαίδευσης αεροσυνοδών

Την προσοχή του κοινού εφιστά η Πολιτική Αεροπορία, σε σχέση με σχολές - μαϊμου εκπαίδευσης αεροσυνοδών που εκδίδουν μή αναγνωρισμένα πιστοποιητικά.

Το SigmaLive, έγινε δέκτης καταγγελιών για σχολές εκαπίδευσης αεροσυνοδών οι οποίες δίδουν το πιστοποιητικό IATA, το οποίο δεν είναι αποδεκτό από τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην ΕΕ, σε αντίθεση με το πιστοποιητικό EASA.

Συγκεκριμένα αρκετοί νέοι άνεργοι, στην απελπισία τους να βρουν μια θέση εργασίας, πληρώνουν το ποσό των 3000 ευρώ για να αποκτήσουν το δίπλωμα. Στη συνέχεια διαπιστώνουν δυστυχώς, ότι δεν αναγνωρίζεται από τις αεροπορικές εταιρείες που πιθανόν να τους εργοδοτούσαν.

Η Πολιτική Αεροπορία, απάντησε στο ερώτημα του SigmaLive, για τη νομιμότητα ή όχι των σχολών που διαφημίζουν σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία στους αιθέρες.

Αυτούσια η ανακοίνωση-απάντηση

"Αναφορικά με δημοσιεύματα στον τύπο για απάτη από σχολές εκπαίδευσης Αεροσυνοδών που εκδίδουν μη αναγνωρισμένα πιστοποιητικά, πληροφορείστε: Με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία (PART FCL 1178) προβλέπεται κάθε μέλος πληρώματος καμπίνας (αεροσυνοδός) να είναι κάτοχος άδειας (Cabin Crew attestation) από την αρμόδια αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, για την απόκτηση της συγκεκριμένης άδειας ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, που μόνο εγγεγραμμένες από την πολιτική αεροπορία σχόλες μπορούν να παρέχουν.

Η μοναδική σχολή στην Κύπρο, που έκανε αίτηση και εξασφάλισε το απαιτούμενο πιστοποιητικό από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας είναι η «Crew Academy».

Όσον αφορά την σχολή «Air Travel Aviation Academy» αυτή έχει συνεργασία με εγκεκριμένη σχολή στην Ελλάδα που υπόκειται σε έλεγχο από της Ελληνικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα