Πρόσω ολοταχώς για δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για δημιουργία υφυπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να καταργηθούν οι δαιδαλώδεις διαδικασίες οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο ίσως ανάχωμα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή, 'Εχουμε Θέμα", στο Ράδιο Πρώτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη των διαδικασιών και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν εξελίξεις.

Με τη συμβολή της Βουλής, των εταίρων και του λαού

είπε, η δημιουργία υφυπουργείου θα συμβάλει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για προσέλκυση επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό, σε εγκαίνια εργοστασιακής μονάδας, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν οριζόντια όλο το φάσμα των απαιτήσεων για επενδυτικές δραστηριότητες.

Σημείωσε δε πως η προσέλκυση επενδύσεων σε μία χώρα όπως η Κύπρος, απαιτεί οργανωμένη και πειστική προσπάθεια, «γιατί κανένας κάτοχος κεφαλαίων δεν θα λάμβανε ποτέ περισσότερο από το λογικό ρίσκο για την επένδυση του» και πρόσθεσε ότι απαιτείται ένα ελκυστικό, σύγχρονο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον και μία σύγχρονη δημόσια υπηρεσία.

«Το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών για αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων, νέο αναπτυξιακό νόμο που προνοεί διαδικασία ταχείας αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων και νέο κανονιστικό πλαίσιο και θεσμικό πλαίσιο για ζωτικούς τομείς της οικονομίας», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα