Προς μεταρρύθμιση της αγροτικής οικονομίας

240 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην αγροτική μεταρρύθμιση για την επόμενη επταετία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

«Θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες παραγωγής να καταστήσουμε τους αγρότες μας πιο ανταγωνιστικούς, να διευκολύνουμε τη δουλειά τους, αλλά κυρίως να θέσουμε την αγροτική οικονομία του τόπου σε υγιή και επαγγελματική βάση», είπε ο Υπουργός.Σκοπός της νέας αγροτικής πολιτικής, η εφαρμογή της οποίας θα αρχίσει σε 2 μήνες, είναι η στοχευμένη διάθεση κονδυλίων για ανάπτυξη

και νέες θέσεις εργασίας στην ύπαιθρο.«Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα χορηγήσουμε αγροτικό πετρέλαιο, στη συνέχεια θα έρθει ένα πακέτο με μέτρα που θα ονομάζεται κλιματικά έξυπνη Γεωργία και είναι η χορηγία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αυτό το μέτρο θα συνδυαστεί και με μέτρα άρδευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων», σημείωσε ο κ. Κουγιάλης.

Πακέτο μέτρων θα στηρίξει και τις οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός θα δημιουργηθεί τράπεζα αγροτεμαχίων σε μια προσπάθεια να επανενεργοποιηθεί η αδρανής γεωργική γη για σκοπούς καλλιέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα