Προς απομάκρυνση της γυναικολόγου από το Νοσοκομείο Πάφου

Τις διαδικασίες για απομάκρυνση από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, της γυναικολόγου που παρακολουθούσε την 22χρονη εγκυμονούσα, το ένα εκ των νεογνών της οποίας γεννήθηκε νεκρό λόγω μη διάγνωσης δίδυμης κύησης, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο τρέχει τις διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί η 15νθήμερη σύμβαση εργασίας της συγκεκριμένης γυναικολόγου. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύμβαση αναμένεται να λυθεί σύντομα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός υγείας έχει διατάξει τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας ως προς τις

διαδικασίες, πράξεις και πρακτικές που τηρήθηκαν κατά το περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Όπως επισημαίνεται, η έρευνα σκοπό έχει να καταδείξει τυχόν ιατρική αμέλεια, ολιγωρία, παραλήψεις και τις γενικότερες διαδικασίες που ακολουθούνται σε περιπτώσεις τοκετών.

Το υπουργείο σημειώνει ότι σε περίπτωση που η έρευνα καταδείξει οτιδήποτε μεμπτό σε σχέση με τα πιο πάνω, θα τροχοδρομηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Η απόφαση του υπουργού για διενέργεια διοικητικής έρευνας προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης γεγονότων. Πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα θα επεκταθεί και στο νοσοκομείο Λεμεσού, στο οποίο η 22χρονη είχε παραπεμφθεί για εξειδικευμένη εξέταση σε συγκεκριμένο μηχάνημα, κάτι που τελικά δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας. Σημειώνεται πως εάν η διοικητική έρευνα αθωώσει τη συγκεκριμένη γυναικολόγο, τότε θα υπογραφεί νέο συμβόλαιο για επιστροφή της στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Η 22χρονη μητέρα εισήχθη στο χειρουργείο του Νοσοκομείου και είκοσι λεπτά αργότερα έφερε στο κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, ένα αγοράκι.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε δύο νεογνά, κάτι που δεν είχε διαπιστωθεί από συγκεκριμένη γυναικολόγο κατά τη διάρκεια των 6 επισκέψεων που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο. Το δεύτερο νεογνό, γεννήθηκε τελικά νεκρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα