Πρόοδος για κατάργηση βίζας για Ευρωπαίους σε ΗΠΑ-Καναδά

Πρόοδο σε σχέση με την κατάργηση της βίζας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της ΕΕ μετά από εντατικές συζητήσεις με τις αμερικανικές και καναδικές αρχές, βλέπει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον Αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά την υπουργική σύνοδο στις Βρυξέλλες, στις 11 Ιουλίου, ο Καναδάς δεσμεύτηκε να ενημερώσει στις αρχές του φθινοπώρου σχετικά με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και τα χρονοδιαγράμματα για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα αναγκαία στοιχεία συνεργασίας

με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η Κομισιόν θα πιέσει ξανά για το θέμα κατά τη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Καναδά που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Οκτωβρίου 2016, ως ευκαιρία για να επιβεβαιώσει την επίτευξη απτής προόδου όσον αφορά την άρση της υποχρέωσης θεώρησης για τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους πολίτες.

Ο Αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήγησε ότι "ο στόχος της Κομισιόν και θεμελιώδης αρχή της κοινής μας πολιτικής για τις θεωρήσεις είναι η επίτευξη πλήρους αμοιβαιότητας της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για όλα τα κράτη μέλη.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου εντάθηκαν οι επαφές με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ασκώντας πίεση για πλήρη αμοιβαιότητα της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.

Ωστόσο, παρά την εποικοδομητική συνεργασία, ιδίως με την καναδική κυβέρνηση, για τους πολίτες ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ εξακολουθεί να απαιτείται θεώρηση για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την πλήρη αμοιβαιότητα των θεωρήσεων και θα συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας με τα κράτη μέλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ώστε να επισπευσθεί η επίτευξη απτών αποτελεσμάτων."

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα