Πρώην πιλότος: Στην Flydubai δουλεύαμε μέχρι θανάτου

Η κόπωση των πιλότων ως αποτέλεσμα των εξαντλητικών ωραρίων φαίνεται ότι σχετίζεται με την μοιραία συντριβή του αεροσκάφους της Flydubai στη Ρωσική πόλη Rostov-on-Don την Κυριακή, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Russian Today.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που ανέβηκε σήμερα τα ξημερώματα, πρώην πιλότος της εταιρίας αποκάλυψε ότι ένα ατύχημα σε αεροσκάφος της συγκεκριμένης εταιρίας ήταν εν πολλοίς «θέμα χρόνου», καθώς οι κυβερνήτες των αεροσκαφών

ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται «μέχρι θανάτου», παρά τις καταγγελίες και τα παράπονα που είχαν γίνει.

Η ανώτατη διοίκηση, λέει ο πρώην πιλότος, ήταν ενήμερη για το πρόβλημα αλλά δεν έκανε τίποτα για να το επιλύσει. «Ένα από τα τελευταία πράγματα που είπα στην εταιρία πριν φύγω κι ενώ εργαζόμουν ακόμα γι’ αυτή, ήταν ότι θα υπάρξει ατύχημα εξαιτίας της κόπωσης των πιλότων».

Ο καταγγέλλων προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι πιλότοι και ειδικότερα οι νέοι, καλούνταν να ανταποκριθούν σε πολλαπλές, συνεχόμενες πτήσεις σε μία μόνο βάρδια. Όπως υποστηρίζει, το πλήρωμα συχνά δεν έχει αρκετό χρόνο προκειμένου να αναπροσαρμόσει τον ύπνο του στις διαφορές της ώρας.

Αυτή η πληροφορία θέτει σε νέα βάση τις εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς ο παράγοντας του ανθρώπινού λάθους κερδίζει έδαφος, έναντι των υπολοίπων.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα