Πρώην παίκτης απείλησε να ανατινάξει σχολείο στις ΗΠΑ!!!

Ο Κρις Κρεγκ, ένας πρώην παίκτης του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ελ Πάσο, μεταξύ 2002 και 2004 και πρώην προπονητής μπάσκετ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι απείλησε να ανατινάξει ένα σχολείο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «Marca». Ο 35χρονος πρώην παίκτης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε στείλει e-mail σε δημοτικό σχολείο στη Γιούτα, ανακοινώνοντας ότι έχει τοποθετήσει εκρηκτικά στο κτίριο.

«Γεννήθηκα με το

όνομα του σκλάβου Κρίστοφερ Κρεγκ. Τώρα είμαι γνωστός ως Μωάμεθ Αλαχ Κιντρ της ισλαμικής τζιχάντ». Έτσι εμφανίστηκε στο μήνυμά του ο Κρεγκ, που είχε παραιτηθεί από προπονητής σε κολέγιο του Τέξας, λίγους μήνες πριν.

Ο Κρεγκ παρουσιάστηκε στο σχολείο με ένα μακρύ, ανοιχτό πράσινο πουκάμισο και ένα λευκό ύφασμα τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι του. Είπε σε μια γραμματέα του σχολείου να εκκενώσουν το κτίριο και στη συνέχεια μίλησε με διαπραγματευτές της αστυνομίας, πριν παραδοθεί, μετά από τρεις ώρες. Το σχολείο εκκενώθηκε αμέσως και 250 περίπου παιδιά συγκεντρώθηκαν σε ασφαλή χώρο.

«Αυτό που συνέβη είναι μια αμερικάνικη τραγωδία» δήλωσε ο Ρας Μπράντμπαρντ, πρώην βοηθός προπονητή του Κρεγκ στο UTEP, μιλώντας στους «El Paso Times». «Δεν νομίζω ότι ο Κρεγκ είναι επικίνδυνος. Είναι πληγωμένος και χρειάζεται βοήθεια» δήλωσε ο Ρας. Ο Κρις Κρεγκ κατηγορείται, ανάμεσα σε άλλα για τρομοκρατία και απόκρυψη της ταυτότητας. Μετά από έρευνες, που έγιναν στο σχολείο, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα.

Ο Κρεγκ ήταν παίκτης στο UTEP και στη Δυτική Αριζόνα. Σαν προπονητής ήταν στο Utah State University, από το 2007 έως το 2010. Ήταν να γίνει βοηθός προπονητή στο πανεπιστήμιο του Βόρειου Κολοράντο, και στη συνέχεια έγινε προπονητής στο Midland College στο Τέξας, πριν παραιτηθεί το 2013 για προσωπικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα