Προφίλ Βιτορούλ: Τα «μωρά» του Χάτζι

Το δημιούργημα του θρύλου του ρουμανικού ποδοσφαίρου Γκεόργκε Χάτζι, τη Βιτορούλ Κοστάνσα, θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ. Η πιθανή φυσικά αντίπαλος στον 3ο προκριματικό, θέλει σαφώς προσοχή και παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ο Χάτζι επέστρεψε εκεί που ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του, την παραλιακή πόλη, και άρχισε ένα μεγάλο πρότζεκτ το 2009. Όχι στην ομάδα που πρωτόπαιξε μπάλα (FC Κονστάντσα). Πόνταρε σε νεαρά ταλέντα (εξού και το πρωσονύμιο «τα μωρά του Χάτζι») και άρχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία του ρουμανικού

ποδοσφαίρου. Το 2012-13 αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία, το 2015-2016 τερμάτισε 5η και βγήκε στην Ευρώπη (0-0, 0-5 με την Γκεντ Βελγίου) και στην περίοδο που ολοκληρώθηκε έκανε τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το πρωτάθλημα. Σε μία μάχη-θρίλερ, πήρε τον τίτλο στη διαφορά τερμάτων από τη Στεάουα.

Ο Χάτζι είναι φυσικά ο ιδιοκτήτης και προπονητής (Πρόεδρος είναι ο επίσης πρώην διεθνής Πάβελ Πένιου) και δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει μόνο τρεις ξένους παίκτες, τον Ισπανό Ντάνι Λόπεζ με τριετία στη Δόξα, τον Γάλλο Μπονί και τον Βραζιλιάνο Έρικ (αποκτήθηκε φέτος). Οι υπόλοιποι είναι Ρουμάνοι, σε ηλικίες κυρίως 23-25, αν και την τελευταία διετία έχει κάνει μεταγραφές με παίκτες πιο έμπειρους, όπως ο επιθετικός Τουκουντεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προφίλ Βιτορούλ, Χάτζι,profil vitoroul, chatzi