Προεκλογική περίοδος με εκπλήξεις και έντονο παρασκήνιο

Προεκλογική περίοδος με πολλά ερωτήματα, "κινήσεις ματ", μυστικές ζυμώσεις και διεργασίες αναμένεται να είναι η περίοδος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα στρατηγική για το Κυπριακό από το Νικόλα Παπαδόπουλο, σε μια αναλυτική και ενδελεχή μορφή.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πηγές εντός του επιτελείου, ως καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της προεκλογικής διαδικασίας, καθώς

πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη από όλα τα κόμματα και υποψηφίους, εξέλιξη.

Μέσα από την παρουσίαση, "επιδίωξη είναι να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε όλους όσους θεωρούν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για το Κυπριακό", αναφέρουν πηγές κοντά στο επιτελείο Παπαδόπουλου.

Εξαγγελία Μαλά και επόμενα βήματα

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος αναμένεται να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του.

Πηγές κοντά στον κ. Μαλά αναφέρουν ότι μετά από πυρετώδεις διεργασίες και επαφές, το επιτελείο Μαλά είναι έτοιμο σε επίπεδο στελέχωσης, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε εντατική προετοιμασία διαμόρφωσης όσων θα παρουσιάσει στην επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας το ερχόμενο Σάββατο.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες εντός των ομάδων βάσης του κόμματος, με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να παρευρίσκονται και να αναλύουν το σκεπτικό και τα βήματα που οδήγησαν στην υποψηφιότητα Μαλά.

Επικεφαλής από πλευράς ΑΚΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει ο Εκπρόσωπος Τύπου Στέφανος Στεφάνου.

Η επίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά αναμένεται στις 17 Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ.

Στις 5 Νοεμβρίου αποφασίζουν οι Οικολόγοι

Στις 5 Νοεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί στην καθιερωμένη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων και να λύσει τις απορίες των μελών της.

Στο επιτελείο Παπαδόπουλου, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, αναμένουν ότι τον Νοέμβριο θα οριστικοποιηθεί η στήριξη των Οικολόγων στην υποψηφιότητα του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ.

Σε αναμονή για κίνηση Καρογιάν

Φουντώνουν ολοένα και περισσότερο οι φήμες που φέρουν τον Μάριο Καρογιάν να προετοιμάζει κίνηση ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια ενδεχόμενη κίνηση Καρογιάν ενόψει Προεδρικών, ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες τις οποίες δεν θα πρέπει κανείς να παραγνωρίζει. Μια από τις δυσκολίες αυτές είναι το γεγονός ότι αν κάνει επίσημη Πρωτοβουλία δεν θα μπορεί να μην πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ κάποιου από τους υποψηφίους. Με δεδομένο αυτό, ο κ. Καρογιάν θα πρέπει πρώτα να απαντήσει στο ερώτημα αυτό και ακολούθως να προχωρήσει στην όποια κίνηση.

Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο, ότι κίνηση Καρογιάν σημαίνει αυτόματα στήριξη στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη, τουλάχιστον όχι ξεκάθαρα.

"Οργώνει" την Κύπρο ο Λιλλήκας

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχίζει τις ζυμώσεις με τους πολίτες, με αλλεπάλληλες συναντήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο, την ομάδα ατόμων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Μέσα Οκτωβρίου ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει αυτή την περίοδο το βλέμμα στραμμένο στη Νέα Υόρκη όπου αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης μεταξύ 17-24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για διαμόρφωση του επιτελείου ενόψει εκλογών, θα συνεχιστούν, ενώ η όποια απόφαση Αναστασιάδη, αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ 10-15 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα