Προειδοποίηση Φάουτσι σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για 3η δόση

Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τα ποσοστά των κρουσμάτων κορωνοϊού να αυξάνονται για άλλη μια φορά παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι προειδοποιεί ότι η φθίνουσα ανοσία των εμβολίων σε συνδυασμό με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα θα δημιουργήσει ένα «διπλό αιφνιδιασμό» που θα επηρεάσει «ακόμα και τους εμβολιασμένους ανθρώπους».

«Η κάπως ανησυχητική πτυχή του είναι ότι εάν διατηρείτε το επίπεδο της δυναμικής του ιού στην κοινότητα σε υψηλό επίπεδο -- προφανώς

τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα είναι τα μη εμβολιασμένα -- αλλά όταν έχετε έναν ιό τόσο μεταδοτικό όσο η Δέλτα, στο πλαίσιο της φθίνουσας ανοσίας, αυτή η δυναμική θα επηρεάσει αρνητικά ακόμη και τους εμβολιασμένους ανθρώπους. Άρα είναι διπλό χτύπημα», είπε ο Φάουτσι σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής STAT 2021 την Τρίτη το απόγευμα.

Θα δείτε πρωτοφανείς λοιμώξεις, ακόμη περισσότερες από ό,τι βλέπουμε τώρα μεταξύ των εμβολιασμένων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ABC, η ζοφερή του πρόβλεψη συναντά ένα σήμα κινδύνου που εκπέμπεται  σχετικά με την ανανεωμένη εξάπλωση του COVID καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα μαζευτούν στα σπίτια καθώς πλησιάζουν οι γιορτές.

«Τυχαίνει να πιστεύω ως ανοσολόγος για  μολυσματικές ασθένειες, ότι μια τρίτη ενίσχυση για mRNA είναι πιθανή -- θα πρέπει να αποτελεί μέρος του πραγματικού καθιερωμένου σχήματος (εμβολιασμού), όπου μια αναμνηστική δεν είναι πλέον πολυτέλεια, μία ενισχυτική δεν είναι προσθήκη . Μια αναμνηστική είναι μέρος αυτού που θα έπρεπε να είναι το αρχικό σχήμα -- έτσι ώστε όταν κοιτάξουμε πίσω σε αυτό, θα δούμε ότι οι ενισχυτές δόσεις  είναι απαραίτητες για ένα βέλτιστο σχήμα εμβολιασμού» είπε ο Φάουτσι  εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Φάουτσι: Οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν τον κορωνοϊό σε ενδημικό επίπεδο το 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα