Πρόεδρος Ομπάμα: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνική βόμβα

"Αυτή είναι μια καλή ημέρα. Για άλλη μια φορά, βλέπουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ισχυρή αμερικανική διπλωματία", δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχολιάζοντας την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρυσι για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το Ιράν δεν θα πάρει στα χέρια του μια πυρηνική βόμβα και προειδοποίησε ότι "εάν προσπαθήσουν να μας εξαπατήσουν, δημιουργώντας μια βόμβα κρυφά, θα τους πιάσουμε".

Περαιτέρω, είπε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας

των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού απαιτεί μια έξυπνη, υπομονετική και πειθαρχημένη προσέγγιση.

"Αρκετοί Αμερικανοί που κρατούνταν άδικα από το Ιράν, επιστρέφουν τελικά στο σπίτι" είπε και πρόσθεσε, πως "όταν Αμερικανοί απελευθερώνονται και επιστρέφουν στις οικογένειές τους, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το γιορτάσουμε".

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ακόμη κυρώσεις κατά του Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την υποστήριξή του στην τρομοκρατία και για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Καταλήγοντας είπε "η σημερινή εξέλιξη αποτελεί υπενθύμιση του τι μπορούμε να επιτύχουμε, όταν καθοδηγούμαστε από δύναμη και σοφία".

Keywords
Τυχαία Θέματα