Πρόεδρος: Η Κύπρος πιο αξιόπιστη φωνή της Ρωσίας στην ΕΕ

Η Κύπρος είναι η πιο αξιόπιστη φωνή της Ρωσίας εντός της ΕΕ, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, με τον οποίο είχε συνάντηση το πρωί στην Μόσχα.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η Κύπρος

ανέκαθεν υποστήριζε ότι το Ουκρανικό πρέπει να επιλυθεί όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά μέσω της διπλωματικής οδού και ότι η Κύπρος υποστηρίζει τις δύο συμφωνίες του Μινσκ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Ναρίσκιν για την επικύρωση από πλευράς της Δούμας, χθες το βράδυ, της επιμήκυνσης του δανείου που έχει πάρει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δούμας, αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις σχετικά με διάφορα σύγχρονα διεθνή θέματα και έχουν μεγάλη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς.

«Και η Ρωσία συμβάλλει στη συνεργασία αυτή με τη σταθερή θέση της σχετικά με το Κυπριακό. Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των Κοινοβουλίων μας. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας στην Κύπρο που μας υποστηρίζουν και που υποστήριξαν ψήφισμα (της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης) του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα των περιορισμών των αρμοδιοτήτων της ρωσικής αποστολής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ναρίσκιν από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη που παρείχαν στη Μόσχα οι Κύπριοι Βουλευτές στο πλαίσιο συζήτησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ευχαρίστησε επίσης για τις θέσεις που εκφράστηκαν εντός της ΕΕ για το θέμα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα