Πρόεδρος: H Kύπρος, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας έχουν ενδυναμωθεί και επεκταθεί περισσότερο παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων εποπτείας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο και τις προσπάθειες της Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και χαιρέτισε την παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εκδήλωση.

Ο

Πρόεδρος επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι «παρά τις οικονομικές δύσκολες που έχουμε αντιμετωπίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας όχι μόνο δεν έχουν επηρεαστεί αλλά έχουν ενδυναμωθεί και επεκταθεί περισσότερο».

Αναφερόμενος σε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το ευρύ δίκτυο συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας, το υψηλού επιπέδου καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το πλήρως εναρμονισμένο φορολογικό και νομικό σύστημα με την ΕΕ, το χαμηλό ποσοστό εταιρικού φόρου, την εισαγωγή αποτελεσματικών μέτρων που καθιστούν την Κύπρο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και άλλα.

Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων για επενδυτικά έργα

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων, για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων για επενδυτικά έργα και για τη λειτουργία επιχειρήσεων, ενώ, αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η υψηλής ποιότητας επενδυτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε ντόπιους και διεθνείς πελάτες και επιχειρήσεις αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι, η Κύπρος διατηρεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη θέση της ως σημαντικό διεθνές επενδυτικό κέντρο».

Πρόσθεσε ότι «η οικονομική κρίση έχει δείξει πως οι αγορές πρέπει να ρυθμιστούν σημαντικά κατά τρόπο διαφανή ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που θεωρώ πως η εντολή για προστασία των επενδυτών και ο ρόλος της αποκατάστασης της επενδυτικής αξιοπιστίας στις αγορές είναι τεράστιας σημασίας».

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τις δυνατότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημειώνοντας ότι «προς αυτή την κατεύθυνση οι θέσεις εργασίας στην Επιτροπή αυξήθηκαν κατά το 2016, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για τον τομέα των επενδυτικών ταμείων, τα οποία αναμένεται να εμπλουτίσουν τις οικονομικές υπηρεσίες στην Κύπρο και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα