Προδρόμου για MED 7: Σαφής στήριξη για επίλυση του Κυπριακού

Για σαφή στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού από τους ηγέτες των χωρών του Νότου, έκανε λόγο στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου είναι αρκετή εγγύηση για τους Κύπριους πολίτες.

«Υπογραμμίστηκε το αυτονόητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διμερείς συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κυρίως στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως σημείωσε ο κ. Προδρόμου, με τον κ. Μακρόν συζητήθηκαν ειδικά τα θέματα ενέργειας. Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη δήλωση του Γάλλου Προέδρου ότι θεωρεί την Κύπρο υποδειγματικό παράδειγμα συνεργασίας σ΄ αυτό τον τομέα και ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Προδρόμου, ανέφερε ότι ο κ. Μακρόν είναι έτοιμος να υποστηρίξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση την οποία μετέφερε και στον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για το "αγκάθι" του μεταναστευτικού, δήλωσε ότι ένα θέμα που συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η συλλογική αντιμετώπιση του μέσω της ανακατανομής προσφύγων. «Βρήκαμε στήριξη γι΄ αυτό το θέμα στις χώρες του Νότου», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν και τον EastMed αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα