Π.Πολυβίου: Η λύση δεν θα είναι δίκαιη, ας ειναι βιώσιμη

«Αν κάτι έχει συμφωνηθεί στο Κυπριακό και διαφωνώ πλήρως και έντονα θα απομακρυνθώ», δήλωσε ο Πόλυς Πολυβίου απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο παραίτησης του από τη συμβουλευτική ομάδα του διαπραγματευτή.

Σε δηλώσεις του στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο κ. Πολυβίου σημείωσε ότι προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του καθώς παραμένει στη συμβουλευτική ομάδα του διαπραγματευτή για να βοηθήσει την πατρίδα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο εκ των νομικών συμβούλων της συμβουλευτικής ομάδας νομικών για την επίλυση του Κυπριακού, ξεκαθάρισε ότι κατά τη δική του άποψη

η λύση δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Είναι ωστόσο σημαντικό το να είναι βιώσιμη αυτή η λύση. Κατά τη δική του εκτίμηση δεν είμαστε πολύ κοντά στη λύση με τον κ. Πολυβίου να σημειώνει ότι «μερικές εβδομάδες ή μήνες, δεν επαρκούν για να φτάσουμε στην επιδιωκόμενη λύση».

Όπως ο ίδιος δήλωσε «Καθήκον μου είναι όπου έχω διαφορετική αντίληψη ή πρόταση να τα δώσω στον πρόεδρο γραπτά. Αυτός είναι και ο ρόλος μου». Ξεχώρισε τις πολιτικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από τις νομικές αποφάσεις που καλείται να αναλύσει και να πάρει ο ίδιος ως νομικός σύμβουλος.

Σημαντικό κεφάλαιο σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου είναι αυτό της διακυβέρνησης καθώς αν δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο που θα εφαρμοστεί, τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή, όπως τόνισε.

Επιφυλάχθηκε επίσης να τοποθετηθεί στο τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας, κατά πόσο θα καταψηφίσει ή θα υπερψηφίσει το σχέδιο λύσης που θα προκύψει. Όπως σημείωσε αν το σχέδιο δεν είναι λειτουργικό ή βιώσιμο κατά την άποψη του, κάτι που απεύχεται, δεν θα διστάσει να πει Όχι στη λύση. Θα πρέπει ο καθένας να αντιμετωπίσει το θέμα συνειδησιακά.

Ο κ. Πολυβίου εξάλλου λέγει ότι δεν πιστεύει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα φέρει σχέδιο που να μην είναι αρκετά υποφερτό και δίκαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα