Που να επενδύσετε σήμερα τα χρήματα σας

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομία επιχειρεί να βρει σταθερή πορεία μετά την εκλογή του Donald Trump ως νέου πλανητάρχη, με το Brexit να βρίσκεται προ των πυλών, την κινεζική οικονομία να αντιμετωπίζει προβλήματα και τον φόβο της τρομοκρατίας να έχει εξαπλωθεί στον πλανήτη, το Capital Today επιχειρεί να αναδείξει τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζητήσαμε από

ειδικούς να μας υποδείξουν «πού θα ήταν καλύτερα να επενδύσει κάποιος σήμερα €1.000.000 και συγκεκριμένα για χαρτοφυλάκια χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου». Επίσης, ζητήσαμε να μας απαντήσουν στο ερώτημα «ποια επένδυση θα ήταν καλύτερα να αποφύγουν οι επενδυτές στην παρούσα χρονική περίοδο».

Οι απαντήσεις που λάβαμε από ειδικούς σε θέματα επενδύσεων ποικίλουν και προκαλούν ενδιαφέρον. Υπάρχουν περιπτώσεις που συμβουλή γι’ αποφυγή επένδυσης από έναν ειδικό είναι υπόδειξη συμβουλής για επένδυση από άλλον. Σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν συμβουλή ή σύσταση για λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσετε πριν να επενδύσετε οποιοδήποτε ποσό:

Πόση απόδοση αναζητάτε, καθώς μεγαλύτερη απόδοση συνεπάγεται και ανάληψη μεγαλύτερου επενδυτικού κινδύνου,Ποιος είναι ο επενδυτικός σας ορίζοντας, Ποιο είναι το μέγεθος του κεφαλαίου σας. Ένα κεφάλαιο μερικών εκατομμυρίων δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού μιας επενδυτικής πολιτικής διασποράς του επενδυτικού κινδύνου σε επενδύσεις διαφόρων διαβαθμίσεων ρίσκου, ώστε να επιτυγχάνεται μια πιο ιδανική ισορροπία ρίσκου και απόδοσης,Πόσο επιθυμητή είναι η πρόσβαση στην επένδυσή σας. Εάν επιθυμείτε να έχετε τη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης, τότε περιορίζετε τις επενδυτικές σας επιλογές σε κυρίως χρηματοοικονομικά μέσα και δη σε αγορές με βάθος ρευστότητας, Επιθυμία ή ανάγκη για ένα τακτικό σταθερό εισόδημα με επιλογή για επιστροφή κεφαλαίου και απόδοσης σε τακτά διαστήματα ή με τη ρευστοποίηση της επένδυσης, Εάν έχετε ανάγκες σε ξένο νόμισμα (π.χ. παιδιά που θα σπουδάσουν στην Αγγλία ή Αμερική), τότε θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια επένδυση σε αυτά τα νομίσματα, Πόσο ενεργητικός ή παθητικός επενδυτής επιθυμείτε να είστε. Ένας παθητικός επενδυτής, συνήθως, επιλέγει μια επένδυση μακροχρόνιας απόδοσης που αποδίδει είτε κάποιο σταθερό μηνιαίο εισόδημα είτε μια τελική προσδοκώμενη υπέρ-απόδοση κεφαλαίου. Μια τέτοια επένδυση προϋποθέτει και την επιλογή κάποιου διαχειριστή, πράγμα που συνεπάγεται αποδοχή του κόστους διαχείρισης.

Για το τι προτείνουν οι ειδικοί μπορείτε να διαβάσετε το Capital Today που κυκλοφορεί με την Κυριακάτικη Σημερινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα