Πόθεν έσχες και για ιδιώτες

Πρόθεση για συμπερίληψη στο νέο κατάλογο «πόθεν έσχες» και προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα εξέφρασαν σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, οι βουλευτές μέλη της.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν κατά την ανταλλαγή απόψεων σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση η Επιτροπή Νομικών επιθυμεί όπως στον κατάλογο συμπεριληφθούν πέραν από τους κρατικούς αξιωματούχους, άλλοι λειτουργοί του δημοσίου που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, αλλά και πρόσωπα από

τον ιδιωτικό τομέα όπως καναλάρχες, εκδότες, εξωτερικοί σύμβουλοι του κράτους, ακόμη και ιεράρχες.

Μέχρι τον Ιούνιο

Ενώπιον της επιτροπής βρίσκονται δύο κυβερνητικά νομοσχέδια αλλά και μία συνταγματική τροποποίηση με την οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συνταγματικά ζητήματα που είχαν προκύψει στην προηγούμενη νομοθεσία μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Παρά ταύτα η επιτροπή έχει διευρύνει τη συζήτηση για εμπλουτισμό της κυβερνητικής πρότασης και επιθυμεί όπως μέχρι τον Ιούνιο προχωρήσει με την τελική ρύθμιση

Θέμα με δημοσιοποίηση

Όσον αφορά στην ανάγκη ή όχι δημοσιοποίησης των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσοι θα ελέγχονται υπήρξαν στην Επιτροπή αντικρουόμενες απόψεις. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έθεσαν επί τάπητος τον προβληματισμό τους γιατί όπως σημείωσαν μία άκρατη δημοσιοποίηση ενδεχομένως να δώσει τροφή στο «πολιτικό κουτσομπολιό» κάτι που δεν είναι πρόθεση της Βουλής. Από την άλλη ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης με πρόταση νόμου προωθεί τη δημοσιοποίηση για σκοπούς όπως σημείωσε διαφάνειας και ελέγχου από το λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα