Πως σχολιάζουν εμπλεκόμενοι τις καταγγελίες Φαίδωνος

Διαστάσεις λαμβάνουν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, στο ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτοντας το «ξέφραγο αμπέλι» που επικρατεί σ’ ότι αφορά τις τ/κ περιουσίες.

Από την ώρα που ο κ. Φαίδωνος είπε πράγματα και καταστάσεις, προκύπτουν αλυσιδωτές αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα που σχολιάζουν τις αποκαλύψεις.
Ανάμεσα στα ονόματα που ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι και αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας, Ηλία Hλιάδη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» εξέφρασε

έκπληξη για τις καταγγελίες του κ. Φαίδωνος σχετικά με το πρόσωπό του.

Όπως δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, ενοικιάζει ένα μικρό υποστατικό από το 1973 στο κέντρο της Πάφου και αυτό το υποστατικό το ενοικίαζε και η γιαγιά του από το 1960.

Μέσα στο σχετικό φάκελο, πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης, που διαθέτει η Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ περιουσιών, βρίσκονται τα ενοικιαστήρια συμβόλαια καθώς και η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας ότι το συγκεκριμένο υποστατικό είναι εκτός της υπηρεσία διαχείρισης τ/κ υποστατικών.

Ζαμπυρίνης: Όλα γίνονται νομότυπα βάσει πολιτικής που ίσχυε

Σε δήλωση του το πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ και πρώην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάφου, Κενδέας Ζαμπυρίνης, παραδέχθηκε ότι είναι μέτοχος σε εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης τ/κ περιουσιών στην Κεντρική Πλατεία Κένεντι από το 1992.

Πρόκειται για τον πρώην κινηματογράφο Τιτάνια, ο οποίος μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο και καταστήματα αναψυχής.

Ο κ. Ζαμπυρίνης υποστηρίζει ότι μαζί με άλλα πρόσωπα αγόρασαν την εταιρεία που είχε τα δικαιώματα του χώρου πριν το 1974 και στη συνέχεια για να καταστεί εφικτή η επένδυση που ήθελαν να κάνουν, επειδή οι ίδιοι δεν ήταν πρόσφυγες, έφτιαξαν άλλη εταιρεία με τη σύζυγο του Θ. Αριστοδήμου που είναι πρόσφυγας, η οποία είχε το 51% των μετοχών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πληρώνει το αγοραίο ενοίκιο στην Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ περιουσιών που ανέρχεται σε 20.000 ευρώ. Όλα είπε έγιναν νομότυπα βάσει της πολιτικής που ίσχυε.

Εξάλλου, πληροφορίες του Sigmalive, φέρουν το Διονύση Μαλά, πατέρα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, να κινείται δια της νομικής οδού χωρίς να προβαίνει σε δημόσια δήλωση επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα