Πώς προέκυψε το χάσμα ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ράγιος

Η διακοπείσα περίοδος 2019/20 ήταν η μακράν καλύτερη του Ρούμπεν Ράγιος στην τετραετή θητεία του στην Ανόρθωση. Με διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ ο Ισπανός άσος ήταν ο καταλύτης της ομάδας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Έστω κι αν στις τελευταίες αγωνιστικές πριν την αναστολή της δράσης ήταν εμφανής η κάμψη στην απόδοσή του, η συνεισφορά του είχε ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Ακριβώς γι’ αυτό ο 34χρονος θεωρούσε σχεδόν βέβαιο ότι στην Ανόρθωση θα τον αντάμειβαν αναλόγως.

Ποια ήταν στο μυαλό του η πρέπουσα ανταμοιβή; Δεδομένου ότι αφ’ ενός

απείχε μόλις δύο συμμετοχές από το όριο αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου του, αφ’ ετέρου το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω ανωτέρας βίας (κορωνοϊός), ο Ράγιος ανέμενε πως οι ιθύνοντες της «Κυρίας» θα του ανανέωναν το συμβόλαιο με τους ήδη συμφωνηθέντες όρους.

Αντ’ αυτού ο Ισπανός έλαβε μια νέα πρόταση για μονοετές συμβόλαιο με προοπτική ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο με απολαβές €200.000 και €180.000 αντιστοίχως, όταν οι απολαβές του στην άρτι λήξασα περίοδο ήταν €220.000 (σ.σ. όλα τα ποσά αφορούν καθαρές απολαβές δίχως μπόνους).

Η προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της ανανέωσης για τη σεζόν 2021/22 είναι ο παίκτης να συμπληρώσει 20 συμμετοχές. Ο Ράγιος θεωρεί ότι είναι απόλυτα ρεαλιστικός στόχος, εξ ου και δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι δεν του προσφέρθηκε κλειστό διετές συμβόλαιο.

Ενοχλήθηκε όμως, επειδή περίμενε αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας του με βάση τον αριθμό συμμετοχών και στα ήδη συμφωνηθέντα ποσά και αντί αυτής έλαβε μια πρόταση που προβλέπει (ελαφρά) μειωμένες απολαβές, έστω κι αν με τα μπόνους που τις συνοδεύουν μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα της χρονιάς που μόλις τέλειωσε.

Ο Ράγιος το εξέλαβε ως έλλειψη σεβασμού και αναγνώρισης προς το πρόσωπό του και τη συνεισφορά του και γι’ αυτό προέκυψε το χάσμα με την «Κυρία». Ο χρόνος θα δείξει, αν είναι αγεφύρωτο ή μη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Ανόρθωση, Ράγιος,pos, anorthosi, ragios