Πως να προστατέψετε τα παιδιά από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος για τη ζωή μας. Ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί το ασβέστιο για να δημιουργεί δυνατά οστά.

Ελάχιστη έκθεση στον ήλιο είναι ικανή για τη βασική αυτή λειτουργία του οργανισμού. Η έκθεση όμως στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στα μάτια, στο αμυντικό σύστημα, ακόμη και καρκίνο. Τα περισσότερα παιδιά, ειδικά σε ηλιόλουστες χώρες όπως οι μεσογειακές, είναι εκτεθειμένα στον ήλιο περισσότερο από το μισό χρόνο της ζωής τους. Για αυτό οι γονείς

πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από τον ήλιο.

Ο ήλιος εκπέμπει υπεριώδεις ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές από το ανθρώπινο μάτι. Αυτές είναι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες Α, Β, C(UVA, UVB, UVC). Oι UVC είναι οι πιο επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, αλλά ευτυχώς δε φτάνουν στη γη γιατί μπλοκάρονται από τη στιβάδα του όζοντος.

Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες απορροφούνται από μια ουσία που λέγεται μελανίνη και βρίσκεται στο δέρμα μας. Όσο περισσότερο εκτιθέμεθα στον ήλιο τόσο περισσότερη μελανίνη παράγεται με αποτέλεσμα το δέρμα να παίρνει πιο σκούρο χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα