Πώς είδε ο ισραηλινός και ο ρωσικός Τύπος την πτώση του πυραύλου

Η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κατεχόμενο χωριό Βουνό στην Επαρχία Κερύνειας μονοπωλεί για δεύτερη ημέρα στα διεθνή ΜΜΕ και ειδικότερα στις χώρες που θεωρούνται οι «άμεσα» εμπλεκόμενες.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός και ο ρωσικός Τύπος, με εκτενή δημοσιεύματα, αναφέρονται στο περιστατικό, καθώς και στις προεκτάσεις σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Breaking Israel

News αναφέρει ότι μια από τις «θεωρίες» για την έκρηξη στα κατεχόμενα κάνει λόγο για «ισραηλινό ή συριακό πύραυλο που δεν βρήκε τον στόχο του». Μάλιστα, αναφέρεται στο ατυχές περιστατικό της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους από συριακό πύραυλο.

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι «Συριακός πύραυλος αεράμυνας συνετρίβη στα βόρεια της Κύπρου», επαναφέροντας το περιστατικό με την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ στέκεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο από πλευράς Ισραήλ για την επίθεση στη Συρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ιστοσελίδα Υnetnews επικαλείται δηλώσεις του λεγόμενου «υπεξ», αναφέροντας ότι η έκρηξη μάλλον οφείλεται σε πύραυλο, ο οποίος δεν βρήκε τον στόχο του.

Όσον αφορά στη ρωσική κάλυψη του περιστατικού, η ιστοσελίδα The Moscow Times αναφέρει ότι το «απαρχαιωμένο» σύστημα S-200 μπορεί να έχει εμβέλεια 400 χλμ, ενώ πρόκειται για τον «πρόδρομο» των σημερινών S-400, τους οποίους η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει από τη Ρωσία. Μάλιστα, το χαρακτηρίζει ως το πρώτο «φρικτό» περιστατικό στρατιωτικής επιχείρησης στο νησί μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το Sputnik σε εκτενή δημοσιεύματα αναφέρεται στις δηλώσεις των λεγόμενων «αρχών» των κατεχομένων, ενώ δημοσιεύει βίντεο για το τι επακολούθησε της έκρηξης.

Παρομοίως το RT συνδέει άμεσα την επίθεση του Ισραήλ στη Συρία με την έκρηξη στην Κύπρο, ενώ δημοσιεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι διεθνή ΜΜΕ κάνουν αναφορές και σήμερα στην έκρηξη στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα