Πώς αντιδρούν κόμματα-επιτελεία στη δημοσκόπηση του Σίγμα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν κομματικοί αξιωματούχοι, με επίκεντρο την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Σίγμα και η εκπομπή Χωρίς Περιστροφές.

Σε δηλώσεις τους στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ανέλυσαν το πώς ανέγνωσαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Ο Νίκος Τορναρίτης, εκ μέρους του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη, ανέφερε

ότι η δημοσκόπηση δεν είναι εκλογές, ο εφησυχασμός απαγορεύεται. Εξέφρασε ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης τόσο για τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος θα εκλεγεί μόνο μέσα από την ψήφο του λαού.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης, εκπροσωπώντας το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο Σταύρο Μαλά, ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί, καθώς θα δημοσιοποιηθούν τα προγράμματα αλλά και οι θέσεις του κάθε υποψηφίου, και εκεί θα κρίνει ο λαός και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Τόνισε ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει εξαγγείλει μόλις πριν ένα περίπου μήνα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως αν δει κανείς την αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε πριν 5 χρόνια, τα ποσοστά Μαλά κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα.

Εξέφρασε, άλλωστε, τη βεβαιότητα ότι ο Σταύρος Μαλάς θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με πιθανότητες να κερδίσει κιόλας τις εκλογές, καθώς διαθέτει κοινωνική ευαισθησία, έχει σταθερή γραμμή στο Κυπριακό, είναι αξιόπιστος και έχει όλα τα εφόδια για να δημιουργήσει κοινωνικό ρεύμα υπέρ των θέσεών του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και μέλος του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, Άθως Αντωνιάδης, ξεκαθάρισε ότι η δημοσκόπηση αποτελεί εργαλείο μόνο αν αξιολογηθεί σωστά. Τόνισε, επίσης, ότι διαχρονικά στις δημοσκοπήσεις απαντά 1 στους 6 ή 1 στους 7 που ερωτώνται, άρα το ποσοστό και σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι περίπου το ίδιο.

Ξεχώρισε δυο σημαντικά στοιχεία, τα οποία κατά τη γνώμη του διαφαίνονται μέσα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διατηρεί σαφές προβάδισμα τόσο σε σχέση με τον Σταύρο Μαλά όσο και με τον Γιώργο Λιλλήκα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν έχει περάσει ακόμα στον δεύτερο γύρο. Στον δεύτερο γύρο, σε όλα τα σενάρια, ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης, εκ μέρους του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι από τους 8500 που ερωτήθηκαν, απάντησαν μόλις οι 1033. Η δημοσκόπηση, είπε, αποτελεί μεν ένα εργαλείο, ωστόσο δεν αποτελούν εκλογικό αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι τα ποσοστά της δημοσκόπησης προσεγγίζουν τα ποσοστά των κομμάτων, ωστόσο οι Προεδρικές Εκλογές δεν είναι κομματικές εκλογές, επεσήμανε με νόημα.

Σε σχέση με το τι προτίθεται να κάνει ο Γιώργος Λιλλήκας αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Σαββίδης επεσήμανε ότι τα συλλογικά όργανα θα αποφασίσουν, ενώ υπενθύμισε ότι το 2013 ο κ. Λιλλήκας επέλεξε να μην υποστηρίξει κάποιον στον δεύτερο γύρο.

Δείτε τις αντιδράσεις στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα