Πορτογαλία και Ολλανδία για το τρόπαιο του Nations League

Ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Nations League είναι γεγονός.Πορτογαλία και Ολλανδία θα διεκδικήσουν απόψε (21:45) στο "Ντραγκάο" της Πόρτο το πρώτο τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Να γράψουν ιστορία θέλουν απόψε Πορτογαλία και Ολλανδία,με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.Οι 2 χώρες εκτός από το τρόπαιο που θα είναι το πρώτο για οποιαδήποτε χώρα,αυτόματα τις βάζει στην ιστορία,καθώς

θα πάρουν και ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο που δίνει έξτρα κίνητρο για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Να θυμίσουμε πως ο τελικός διεξάγεται στην έδρα των Πορτογάλων,με τους Ολλανδούς να επιθυμούν να κάνουν ότι και η Ελλάδα το 2004 όταν πήρε το Euro από τους Πορτογάλους μέσα στην έδρα τους,ενώ οι "Ίβηρες" θέλουν να πάρουν το πρώτο τρόπαιο του Nations League στο γήπεδο τους και να δείξουν πως το Euro 2016 δεν ήταν έκπληξη η κατάκτηση του.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης η Πορτογαλία απέκλεισε με 3-1 την Ελβετία με show του Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ολλανδία επικράτησε με το ίδιο σκορ στην παράταση της Αγγλίας.

Πορτογάλοι και Ολλανδοί έχουν αναμετρηθεί 13 φορές στο παρελθόν, με τους Ίβηρες να έχουν 7 νίκες, 4 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα και τους «οράνιε» να έχουν επικρατήσει στα υπόλοιπα δύο. Μάλιστα, τα γκολ είναι 15 έναντι 10 των δύο ομάδων.

Ο νικητής, εκτός από το τρόπαιο, παίρνει και ένα ποσό που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη για τον φιναλίστ φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ! 

Η νέα διοργάνωση που ακούει στο όνομα Nations League κρίνεται επιτυχημένη με τη μέχρι στιγμής πορεία των ομάδων και τα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε.

Οι πιθανές ενδεκάδες 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέδο, Φόντε, Ντίας, Γκερέρο, Γουίλιαμ, Ντανίλο, Φερνάντες, Μπερνάρντο, Γουέδες, Ρονάλντο. | Εκτός είναι ο Πέπε, ενώ αμφίβολος είναι ο Κανσέλο. 

Ολλανδία (Ρόναλτ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ντε Ροον, Ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Προμς, Ντεπάι, Μπάμπελ. 

Διαιτητές 

Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία) 

Βοηθοί: Αλόνσο, Γιούστε (Ισπανία) 

Διαιτητής VAR: Ερνάντεθ (Ισπανία) 

Βοηθός VAR: Μαρτίνεθ (Ισπανία) 

4ος διαιτητής: Λαόθ (Ισπανία)

Keywords
Τυχαία Θέματα