Πορτογαλία: Ενεργοποίηση Ευρ.Μηχανισμόυ Πολιτικής Προστασίας

Οι σκέψεις μου είναι μαζί με τα θύματα της πυρκαγιάς στην Πορτογαλία", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζιάν Κλοντ Γιούνκερ.

Συνεχάρη το θάρρος και την ανδρεία των πυροσβεστών που επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

My thoughts are with the victims in #Portugal. I commend the bravery of the firefighters.EU civil protection mechanism activated &will help

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU)
June 18, 2017

Ενημέρωσε επίσης ότι ενεργοποιήθηκε ήδη ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και θα κληθεί να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλει η Πορτογαλία.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι η Πορτογαλία ζήτησε τη βοήθεια της ΕΕ και ότι ήδη βρίσκονται σε διαδικασία για να ενδυναμώσουν τις προσπάθειες.

#Portugal requested assistance 2 tackle deadly fires via #EUCivPro We r taking swift action 2 help.My thoughts r w/ victims &1st responders

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) June 18, 2017

I'm deeply saddened by the awful news coming from Portugal. My thoughts are with the victims and their families. @Europarl_EN is with you.

— EP President Tajani (@EP_President) June 18, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα