«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες» - Εικόνες από την πορεία στη Λεμεσό

Πορεία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στην Λεμεσό, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή ούτως ώστε να αποτραπούν νέα επεισόδια.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διαμαρτυρία με τίτλο «Πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ», στόχευε στο να στείλει μηνύματα ενάντια στην ρατσιστική βία.

Οι διαδηλωτές φωνάξαν συνθήματα κατά ρατσιστικών συμπεριφορών, όπως «Κάτω τα χέρια από

τους μετανάστες».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Αστυνομία προχώρησε σε 13 συνολικά συλλήψεις σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στη Λεμεσό, μεταξύ αυτών και το πρόσωπο που θεωρείται ο διοργανωτής της πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και τα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Χλώρακα. Πέντε άτομα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στις 19:30 χθες, συγκεντρώθηκαν σταδιακά στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ στη Λεμεσό γύρω στα 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

Ως αποτέλεσμα των σοβαρών επεισοδίων χθες βράδυ στη Λεμεσό, κατά την εκδήλωση για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, ώστε να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές και να ληφθούν μέτρα για αποκλιμάκωση της έντασης και αποτροπή ανάλογων φαινομένων.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, τονίστηκε η ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, λόγω και των επικείμενων διαδηλώσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών.

*Φωτογραφίες και βίντεο από Ζήνα Κωνσταντίνου

 Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει γυναίκα που της διέλυσαν το κατάστημα στη Λεμεσό: «Έχω 4 παιδιά»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στη Λ/σο- Συνελήφθη ο διοργανωτής

Το βίντεο με την έντονη αντίδραση Χριστοδουλίδη για τα επεισόδια στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα