LIVE: Νίκαια: Με αίμα βάφτηκε η μέρα της ανεξαρτησίας

Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14 Ιουλίου) στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης.

Συγκεκριμένα, φορτηγό έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 73 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 να τραυματιστούν. Τα τοπικά μέσα έκαναν αναφορές για πυροβολισμούς που ακολούθησαν της επίθεσης, ενισχύοντας το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Πηγές από τη Γαλλία αλλά και κυβερνήσεις ανά το παγκόσμιο κάνουν ήδη λόγο για τρομοκρατικό κτύπημα που πιθανόν να συνδέεται με το ISIS. Διάφοροι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το ISIS άρχισαν να αναρτούν φωτογραφίες από την επίθεση, ωστόσο το Ισλαμικ΄ο Κράτος δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, παραλιακό δρόμο της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός του φορτηγού ήταν ένοπλος και σκοτώθηκε από πυρά των γαλλικών Αρχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί συνεργός.

Έκτακτο Συμβούλιο ανακοίνωσε ο Ολάντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σήμερα στις 9 το πρωί, αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο το οποίο θα έχει ως κεντρικό άξονα θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα