Πολωνία: Ζητούν «στροφή» στη μεταναστευτική πολιτική Μέρκελ

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, ζητεί να υπάρξει "στροφή" στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild.

"Ο δρόμος που ακολουθήθηκε δεν πηγαίνει πιο μακριά. Έχουμε ανάγκη από μια καμπή", δήλωσε η Σίντλο, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος που συνιστά η προσφυγική ροή έχει "υποτιμηθεί"."Μέρα

με τη μέρα, ακούμε να μιλούν για πράξεις βίας στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες", δήλωσε η πρωθυπουργός Σίντλο, αναφέροντας "τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι" και τις "σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία".

Όταν ρωτήθηκε αν η πολιτική της Άγγελα Μέρκελ στο θέμα αυτό της προκαλεί ανησυχία, η Σίντλο απάντησε: "πρέπει να το παραδεχτούμε, έγιναν λάθη"."Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκτός ελέγχου, σήμερα χρειαζόμαστε νέες λύσεις", επισήμανε.

Η κυβέρνηση της Σίντλο δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά εκτός των συνόρων της ΕΕ, ενώ η προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση είχε δεχτεί να φιλοξενήσει στην Πολωνία σχεδόν 7.000 πρόσφυγες, στο πλαίσιο ενός συστήματος κατανομής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα