Πόλη-φάντασμα με πολλά φαντάσματα η Αμμόχωστος

Όταν η μπότα του Αττίλα πατούσε στην Κύπρο, φαίνεται ότι είχαν προγραμματιστεί ακόμα και οι διακοπές των οικογενειών των κατακτητών σε προνομιακές παραλίες.

Δεν εξηγούνται αλλιώς τα υπερπρονόμια που απολαμβάνουν Τούρκοι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους, που παραθερίζουν στην πόλη - φάντασμα Αμμόχωστο. Συγκεκριμένα, η περιοχή των Βαρωσίων, η υποτιθέμενη ακατοίκητη, περίκλειστη πόλη - φάντασμα για όλους, όπως φαίνεται στο βίντεο που λήφθηκε από ψηλά, έχει φαντάσματα. Μόνο που αυτά δεν βγαίνουν το βράδυ αλλά μεσημεριάτικα

και κολυμπούν σε οργανωμένες παραλίες.

Το βίντεο καταγράφει ευκρινέστατα τη Λεωφόρο Κένεντι πίσω απο τα ξενοδοχεία κατά μήκος της ακτής, έναν από τους πλέον τουριστικούς δρόμους στην περίκλειστη πόλη, να έχει κανονική ροή οχημάτων και τρία ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν απόλυτα οργανωμένες παραλίες. Υπε-προνόμια σε μια κατά τα άλλα πόλης - φάντασμα, που απολαμβάνουν αυτοί που σκότωσαν εκατοντάδες και εκτόπισαν 40 χιλιάδες νόμιμους κατοίκους της στις 20 Ιουλίου του 1974.

Ο ΓΓ των ΗΕ η ΕΕ και όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, προφανώς προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως η κατ' ευφημισμό περίκλειστη πόλη - φάντασμα για την οποία μιλούν, ξαφνικά σφύζει από ζωή.

Εκτός από τους Τούρκους αξιωματικούς, ίσως τα υπερπρονόμια των καταπληκτικών παραλιών της πόλης - φάντασμα, της πόλης που άφησαν κάποιοι μέσα την ψυχή τους και προσμένουν υπομονετικά να επιστρέψουν σ' αυτήν, απολαμβάνει και το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών. Από τις 11 Μαΐου του 1984, και την άρνηση των Τούρκων στο αίτημα των ΗΕ, με συγκεκριμένο ψήφισμα, να παραδώσουν τα Βαρώσια με σκοπό την επιστροφή τους στους νόμιμους κατοίκους, όλοι είχαν την εντύπωση ότι στην περίκλειστη πόλη δεν κινείται τίποτα και ο χρόνος σταμάτησε.

Οι εικόνες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι δηλαδή και ο χρόνος δεν σταμάτησε και ότι κινούνται πολλά φαντάσματα.

Μπορεί η πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου ν' αποτελεί διαπραγματευτικό ατού για την Τουρκική πλευρά, ωστόσο η εικόνα που βλέπουμε κάθε άλλο παρά ιδιαίτερη προθυμία δείχνει προς την κατεύθυνση της παράδοσης στους νόμιμους κατοίκους της, της Γαλλικής αυτής Ριβιέρας της Κύπρου, όπως την αποκαλούσαν, μέχρι την εισβολή.

Σε κάποια σπίτια μπορεί εδώ και 42 χρόνια να κατοικούν θάμνοι, δέντρα και ζώα, ωστόσο σε κάποιες από τις οργανωμένες παραλίες ξενοδοχείων που φαίνονται στο βίντεο όχι όνο διαμένουν και διακινούνται Τούρκοι αξιωματικοί οι οικογένειές τους αλλα και άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα