Πόλη Χρυσοχούς: Θέμα για την παραλαβή βοθρολυμάτων

Θέμα για την παραλαβή βοθρολυμάτων στη βιολογική μονάδα Σ.Α.Π.Α. εγείρει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως επί του θέματος ενημέρωσε με σχετική επιστολή του τον Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Ανδρέα Μανώλη .

Ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε στην κοινοποίηση που του έχει γίνει σε σχέση με επιστολή που στάλθηκε σε εταιρεία βοθροκαθαριστών με την οποία ενημερώνεται η συγκεκριμένη εταιρεία ότι το

Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου αποφάσισε από την 01/04/2016 να μην παραλαμβάνει οικιακά βοθρολύματα εκτός των περιοχών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει, είπε ο κ. Οδυσσέως, ότι “ αποκλείει την υπόλοιπη επαρχία που δεν βρίσκεται στα όρια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρίς να δοθεί προηγουμένως προειδοποίηση με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των βοθρολυμάτων της υπαίθρου των περιοχών που είναι εκτός των ορίων του Σ.Α.Π.Α.

Λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τα οικιακά βοθρολύματα εύλογο είναι το ερώτημα συνέχισε ο κ. Οδυσσέως για το πού θα καταλήξουν αυτά τα λύματα, με ορατό το κίνδυνο αυτά συνέχισε, “ να καταλήξουν σε κοίτες ποταμών, ρυάκια και άλλους χώρους εντός της επαρχίας Πάφου, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, μόλυνσης του περιβάλλοντος και των υδροφορέων της επαρχίας μας”.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως ο χρόνος που επιλέγηκε που είναι και η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου καθιστά το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο, αφού τουριστικές περιοχές, όπως είναι η περιοχή του Λατσιού θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των λυμάτων.

Ο κ. Οδυσσέως κάλεσε τον Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Ανδρέα Μανώλη, να προβεί άμεσα σε ενέργειες και παραστάσεις προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προκειμένου να αναστείλει άμεσα την απόφασή του.

Θα πρέπει κατέληξε, να ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για εξεύρεση λύσης στο οξύ πρόβλημα που φαίνεται να δημιουργείται, και που επηρεάζει άμεσα την υγεία του πληθυσμού και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα