«Πόλεμος» Υπ.Υγείας- ΠΑΣΥΚΙ με αφορμή τον θάνατο 10χρονου

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών γιατρών και του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, την περασμένη Παρασκευή.

Το αγοράκι που είχε κτυπήσει στο κεφάλι, παίζοντας στο σχολείο του στο Αλεθρικό, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού πρώτα έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρνακας, επειδή, όπως καταδεικνύουν τα προκαταρτικά ευρήματα του Υπουργείου Υγείας, δεν είχε διαγνωστεί το κάταγμα που έφερε στο κρανίο. Για την υπόθεση διερευνάται ενδεχόμενη ιατρική

αμέλεια και τελούν υπό κράτηση δύο γιατροί του νοσοκομείου Λάρνακας.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών διασυνδέει το περιστατικό με τα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας, την Τετάρτη, στις δέκα το πρωί.

Τη στάση των κυβερνητικών γιατρών σχολίασε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος, με ανοικτή επιστολή, καλεί τους δημόσιους γιατρούς να κωφεύσουν, όπως αναφέρει, στην προσπάθεια κάποιων να ανατρέψουν τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλογού θεωρεί πως η ΠΑΣΥΚΙ δεν έπρεπε να εγείρει τα λειτουργικά προβλήματα των νοσοκομείων σ' αυτό το χρονικό σημείο.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει επίσης η Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων για την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ να πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ανακοίνωση εξέδωσε και ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, τονίζοντας ότι η τραγικότητα των στιγμών επιβάλλει υπευθυνότητα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα