Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ 184 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Μεγάλη περιπέτεια έζησαν 184 επιβάτες αεροπλάνου, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Κύπριοι φοιτητές, οι οποίοι απογειώθηκαν προχθές βράδυ από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου με προορισμό τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, η πτήση U28967 της EasyJet δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω κακών καιρικών συνθηκών, τις οποίες συνάντησε στην πορεία του, στον εναέριο χώρο πάνω από την Πάφο, με αποτέλεσμα να γίνει εκτροπή προς το αεροδρόμιο Νταλαμάν της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος

Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής, δήλωσε ότι, μετά την εκτροπή, το αεροσκάφος κατευθύνθηκε και προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Τουρκίας, όπου παρέμεινε για λίγες ώρες και ακολούθως ανεχώρησε με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου και προσγειώθηκε. Συμφώνα με τον κ. Ασπρή, το αεροσκάφος, αφού παρέμεινε για λίγο στο αεροδρόμιο της Αθήνας και όταν ο καιρός βελτιώθηκε, ανεχώρησε για το Αεροδρόμιο Πάφου.

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου, στις 16:30, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στη Λάρνακα που ήταν και ο αρχικός προορισμός του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη στο Σίγμα, οι τουρκικές Αρχές δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο να μεταβεί στην Κύπρο, επειδή όπως τους ανέφερε ο πιλότος του βρετανικών συμφερόντων αεροσκάφους, «υπάρχουν θρησκευτικές και πολιτικές ευαισθησίες μεταξύ των δύο χωρών».

Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση της κυπριακής Κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στη «Σημερινή» ότι «αφού ενημερωθούμε επισήμως, θα απευθυνθούμε σε όλους τους διεθνείς και σχετικούς οργανισμούς, για να καταγγελθεί η ενέργεια της τουρκικής Κυβέρνησης. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ' όψιν τη φύση του περιστατικού, έπρεπε να υπάρξει άμεση συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα