Πολεμικό πλοίο με τον Τούρκο ΓΕΕΘΑ και κομάντος στα Ίμια

Πολεμικό πλοίο στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσπάθησε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ίμια στο Αιγαίο, σε επιχείρηση που συμμετείχαν συν τοις άλλοις δύο ταχύπλοα των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με κομάντος.

Η τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια, χωρίς επιτυχία, αφού εμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού και εν συνεχεία επέστρεψε στην Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με τουρκικά

μέσα ενημέρωσης, στην πυραυλάκατο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Hulusi Akar και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ο Τούρκος στρατηγός έκανε επίσκεψη στα Ίμια, χωρίς να καταφέρει να αποβιβαστεί, ενώ στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Το συμβάν έρχεται ανήμερα της επετείου για τη συμπλήρωση 21 ετών από το θερμό επεισόδιο στις ελληνικές βραχονησίδες, με τις δύο πλευρές τότε να φτάνουν μια ανάσα πριν την εμπόλεμη σύρραξη.

Επιπλέον, η πολύ σοβαρή αυτή τουρκική πρόκληση έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ στρατιωτικούς που στη χώρα τους κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα