Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα social media των υποψηφίων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των πολιτών τα τελευταία χρόνια, μεταρρυθμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες επικοινωνούν και ενημερώνονται. Ως εκ τούτου, οι εκλογικές μάχες και το πολιτικό μάρκετινγκ μεταφέρθηκαν νομοτελειακά με την σειρά τους στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media.

Τα views, τα shares, τα tweets και τα retweets διαμορφώνουν στη σημερινή εποχή την πολιτική

ατζέντα και την δημόσια εικόνα αυτοπροβολής των πολιτικών προσώπων.

Ένα περίπου μήνα πριν από τις Προεδρικές Εκλογές του ΄18 σας παρουσιάζουμε τα άτομα που βρίσκονται «πίσω» από την διαχείριση των λογαριασμών των βασικών υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μαρία Χαραλάμπους – Συνεργάτης Προέδρου Αναστασιάδη και επικεφαλής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Η 29χρονη Μαρία Χαραλάμπους, αποτελεί τα τελευταία πέντε χρόνια επικεφαλής των social media του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Απόφοιτος δημοσιογραφίας του Frederick, η Μαρία, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το βασικό γρανάζι του Προέδρου σε facebook και twitter. Η ίδια, πέραν των αναρτήσεων ομιλιών ή ανακοινώσεων του Νίκου Αναστασιάδη, έχει την ευθύνη των απαντήσεων στα ερωτήματα των πολιτών που αποστέλλονται σωρηδόν, στον επίσημο λογαριασμό, του Προέδρου στο facebook.

Tάσος Τουμασής – Υπεύθυνος προεκλογικής ιστοσελίδας Νίκου Αναστασιάδη

Ο Τάσος Τουμασής διευθύνει την προεκλογική ιστοσελίδα του Προέδρου Αναστασιάδης καθώς επίσης και τον προεκλογικό λογαριασμό του στο twitter. Είναι επίσης υπεύθυνος για τα γραφικά των θέσεων του Προέδρου που αναρτώνται καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό.

Μανώλης Κυριάκου – Επικεφαλής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο Μανώλης Κυριάκου είναι ο Social Media Manager του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μαζί με μια ομάδα πέντε ατόμων, είναι υπεύθυνος για την παρουσία του υποψηφίου σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο Facebook και στο Twitter.

Είναι απόφοιτος του Harrow School κι έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο King’s College London και European Business στο European Business School London. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του London Business School στο Διεθνές Μάρκετινγκ.

Δημήτρης Δημητρίου – Διαδικτυακός Σύμβουλος Σταύρου Μαλά

Ο Δημήτρης Δημητρίου, είναι ο διαδικτυακός σύμβουλος του Σταύρου Μαλά.

Σπούδασε στο τμήμα μηχανικών υπολογιστών τηλεπικοινωνίων και δικτύων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από το 2010 ίδρυσε εταιρία επικοινωνίας και ηλεκτρονικών μέσων, την CyprusNews Media.

Ο ίδιος αποτελεί τον βασικό διαχειριστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Σταύρου Μαλά διευθύνοντας μια ομάδα 3 – 4 ατόμων.

Υπεύθυνος σύνταξης του περιεχομένου των ανακοινώσεων που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα είναι ο Λεόντιος Φιλοθέου.

Ντίνος Παστός - Επικεφαλής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Γιώργου Λιλλήκα

Ο Ντίνος Παστός αποτελεί τον διαχειριστή όλων των Social Media συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής (application) του Γιώργου Λιλλήκα. Υπό την ευθύνη του ο Ντίνος Παστός, έχει τις ζωντανές μεταδόσεις του υποψηφίου στα κοινωνικά δίκτυα όταν παρεμβαίνει σε τηλεοπτικούς σταθμούς ή εκδηλώσεις.

Κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Advanced Software Engineering από το Westminster University, ο Ντίνος Παστός, θεωρείται αυθεντία στο τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Στην ίδια ομάδα συμμετέχει ο Ιωακείμ Αμπαρτζίδης ως υπεύθυνος σύνταξης και προώθησης ανακοινώσεων σε facebook αλλά και στο «ανέβασμα» του οπτικοακουστικού υλικού στο youtube.

Και οι δυο εργάζονται στην προεκλογική ιστοσελίδα του κ. Λιλλήκα στοχεύοντας στην διάδραση με τους πολίτες.

Την ομάδα ολοκληρώνει ο πρόεδρος της νεολαίας της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λάρκος, ο οποίος είναι αρμόδιος για το μοντάζ και το οπτικοακουστικό υλικό των εκδηλώσεων του Γιώργου Λιλλήκα στους εξωτερικούς χώρους.

Χωρίς κοινωνικά δίκτυα ο Χρίστου λόγω… «πολέμου»

Το εκλογικό επιτελείο του Χρίστου Χρίστου, δεν απαρτίζεται από κάποια συγκεκριμένη ομάδα στον τομέα των κοινωνικών δικτύων.

Αυτό διότι σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν έχουν πέσει επανειλημμένα θύματα διαδικτυακού πολέμου με μαζικές αναφορές των λογαριασμών τους στο facebook.

Διαβάστε σχετικά: «Διαδικτυακός πόλεμος» προς ΕΛΑΜ στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα