Ποιοι θα προτείνουν τους υποψηφίους για την Προεδρία

Στις 29/12 υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές, με τα περισσότερα επιτελεία να έχουν καταλήξει στις προσωπικότητες που θα τους προτείνουν.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα τελειώσει στις 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Νίκος Αναστασιάδης

Τον Νίκο Αναστασιάδη θα προτείνει η βουλευτής, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στέλλα Κυριακίδου. Με την επιλογή της κυρίας Κυριακίδου, το επιτελείο Αναστασιάδη θέλει περάσει

μήνυμα αποδοχής της υποψηφιότητάς του από τις γυναίκες που μπορούν να πετυχαίνουν και να διακρίνονται.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, θα είναι η προσωπικότητα που θα προτείνει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Πρόκειται για μια ιστορική και καθ' όλα σεβαστή προσωπικότητα, η οποία θεωρείται ότι μπορεί να στείλει ισχυρά, συμβολικά μηνύματα, που θα αυξήσουν και τα ποσοστά συσπείρωσης του ενδιάμεσου χώρου γύρω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σταύρος Μαλάς

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει τον Σταύρο Μαλά. Ο κ. Βασιλείου προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και θέλει να στείλει το μήνυμα της αποδοχής του κ. Μαλά, πέραν και του ΑΚΕΛ.

Γιώργος Λιλλήκας

Ο Γιώργος Λιλλήκας παρουσιάζεται ως υποψήφιος των πολιτών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος θα προταθεί από πολίτη νεαρής ηλικίας – ο οποίος δεν έχει αποφασισθεί ακόμη - στέλνοντας μήνυμα αποδεκτικότητας από την κοινωνία των πολιτών και τη νέα γενιά.

Χρίστος Χρίστου

Για τον Χρίστο Χρίστου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος θα τον προτείνει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για κάθε υποψηφιότητα, απαιτείται η κατάθεση ποσού €2.000 ως παράβολο και η υπογραφή των εγγράφων από 101 εκλογείς, ο ένας ως προτείνων και οι εκατό ως υποστηρίζοντες την υποψηφιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα