Ποικίλες αντιδράσεις για συζήτηση του εδαφικού εκτός Κύπρου

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συζήτηση του εδαφικού εκτός Κύπρου. Για συλλογική προσπάθεια ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επανενωθεί η Κύπρος έκανε λόγο ο ΔΗΣΥ.

"Εμείς είμαστε στο πλευρό του Προέδρου και εντός και εκτός. Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επανενωθεί η Κύπρος" ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Οι κινδυνολογίες και οι αντιπαραθέσεις

δεν βοηθούν, διαμηνύει το ΑΚΕΛ, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι."Σε ότι αφορά τα εντός και εκτός είναι δευτερευούσης σημασίας. Σημασία έχει να σταθούμε σε αρχές", είπε ο Πρόεδρος του ΑΚΕΛ.

Δεν θα υποσκάψουμε την προσπάθεια του Προέδρου αλλά δέ μπορεί να επικαλείται το Εθνικό Συμβούλιο αλα καρτ, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

"Εάν μας ζητηθεί χωρίς ενημέρωση, χωρίς συνδιαβούλευση, χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει γίνει στο Κυπριακό δε μπορούμε να πάμε με μια λευκή κόλλα και να συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο", σημείωσε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Δεν είναι αθώα η επιλογή του χώρου δηλώνει η Συμμαχία Πολιτών, η οποία κατηγορεί τον Πρόεδρο για συνεχείς υπαναχωρήσεις. "Ο λόγος είναι γιατί εκεί θα βρίσκονται όλα τα κέντρα που θα ασκήσουν πιέσεις στη δική μας πλευρά", σημειώνεται.

Θα τοποθετηθούμε εν ευθέτω χρόνο τονίζει η ΕΔΕΚ στέλλοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα. "Γι' αυτό οφείλουν όλοι να υπερβούν των όποιων διαφορετικών απόψεων και αντιθέσεων και να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να αποφύγει ενδεχομένως λάθη και να αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια αυτούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν", υπογραμμίζει ο Μ.Σιζόπουλος.

Εν ευθέτω χρόνω θα τοποθετηθούν επίσης Αλληλεγγύη και Οικολόγοι."Θα το συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε όταν προκύψει", αναφέρεται από τους Οικολόγους.

Στις συμφωνίες Καμπ Ντέιβιντ, η μια εκ των χωρών κατηγορήθηκε ότι παραχώρησε μια πόλη, ανταλλάσσοντας την με μια έρημο, υποδεικνύει το ΕΛΑΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα